Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

A legjobbak között szerepeltek a szekszárdi borok

A Magyar Borszakírók Köre a múlt év végén nyolcadik alkalommal értékelte a magyar termelők által az elmúlt öt évjáratban készített száraz és félszáraz borokat, és alkotta meg a legjobbnak ítélt fehér- és vörösborok Super 12 listáját. A merítésben a tagok által 2023-ban kóstolt és magas minőségűnek tartott borok szerepeltek.

A beszavazott borok listája több fordulón keresztül folyamatosan szűkült, míg végül kialakult a legjobb tizenkét fehérbor és tizenkét vörösbor mezőnye. Ezek közül december végén, Budapesten rendezett vakkóstolón választotta ki a tagság a Magyar Bor Nagydíj 2023 nyerteseit.

Forrás: pxhere.com

A 2023-as Super 12 listákon ezúttal 13 magyar borvidék képviseltette magát, a legtöbb borral Eger és Szekszárd (4-4), valamint Villány és Balatonfüred-Csopak (3-3) szerepelt.

A négy szekszárdi borász és kiváló bora: Németh János pincészete kadarka válogatás 2020-as évjárat, Sebestyén Pince Iván Bikavér 2018-as évjárat, Szeleshát Szőlőbirtok Gubac merlot 2018-as évjárat, és Vesztergombi Csaba 2020-as évjáratú Csaba vörösbora. 

Fehér kategóriában Tolna vármegyéből egy borral sem versenyeztek.

agrotrend.hu / teol.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés