Hírek

Több elismerést kapott az Agrotend Csoport – heti hírösszefoglaló

Az Agrotrend.hu portál elnyerte az Év Honlapja különdíját, és Díjat kapott az Év Agrárembere Kitüntető Nagydíj is. Az országban 2024 elején számottevően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága, megkezdődhetnek a kertben a tavaszi munkálatok. Heti hírösszefoglaló.


 

Újra lesz Gazdasági és Vidékfejlesztési agrármérnöki szak a DE-n

2024-től ismét elérhetővé válik a sokak által szeretett, korábban nagy népszerűségnek örvendő gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szak a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán.


Az ELTE kutatói a folyószabályozások előtti állapotok visszaállításával fékeznék meg az Alföld elsivatagosodását

Katasztrofális következményei voltak a 2022 Június közepétől kezdődő hét hetes csapadékmentes időszaknak, ismert, hogy a Duna–Tisza közén ebben a periódusban egy csepp eső sem esett, ami az ország keleti részén teljes termésveszteségre ítélte az őszi aratású haszonnövényeket.

 


Díjat kapott az Év Agrárembere Kitüntető Nagydíj

Ezúttal az Év Agrárembere Kitüntető Díj kapott elismerést! Büszkék vagyunk a
Marketing Diamond Awards díjunkra!


10 éve ismeri el a szakembereket Az Év Agrárembere kitüntető díj – összefoglaló videó

Jubileumi fennállását ünnepelte Az Év Agrárembere kitüntető díj, ugyanis 10. alkalommal szervezte meg az Agrotrend Csoport a mezőgazdaság egyedülálló elismerését.


Elnyerte az Év Honlapja elismerés különdíját az Agrotrend

Az Agrotrend Csoport büszkén jelentheti be, hogy az Agrotrend.hu portállal elnyerte az Év Honlapja különdíját média kategóriában.


Belvíz helyzetkép a mezőgazdaságban

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága. A műholdas radarfelvételek alapján ez év január végén közel 116 ezer hektárnyi terület volt érintett. A belvíz mezőgazdasági területekre gyakorolt káros hatásai mellett ne feledkezzünk el annak talajvíz utánpótlásában betöltött szerepéről..


Harmóniában a gomba, a bor és a turizmus

Nagyon örült Rácz József, amikor megtudta, ő lett Az Év Agrárembere kitüntető nagydíj Fenntartható gazdálkodás kategória győztese. Mint fogalmazott: „ezzel a díjjal a családjának, vállalkozásának eddigi munkáját ismerték el, amely további erőt ad munkája folytatásához.”


Megkezdődhetnek a kertben a tavaszi munkálatok

Sokan gondolják úgy, hogy február közepén még nem nagyon akad munka a kertekben. Pedig a természet közel egy hónappal előbbre jár az ilyenkor megszokottnál, így bőven van mit elvégezni azoknak, akik szeretnék később élvezni munkájuk gyümölcsét.


A zöldségközösségek útmutatója a friss, fenntartható helyi élelmiszerekhez

Nincs is idillibb, mint saját kertben zöldséget termeszteni. Azonban van, aki csak élvezné a megtermelt javakat, vagy egészen egyszerűen nincs lehetősége, ideje veteményest fenntartani. Ha a hazai szezonális és minőségi zöldségekre esküszöl (nagyon helyesen), akkor lépj be egy zöldségközösségbe – más néven dobozközösségbe –, és élvezd a legszuperebb élelmiszereket! Mutatjuk, hogyan csináld!


Tavasszal indul a pályázati hullám

Az idén megjelenő első vidékfejlesztési pályázati felhívások tervezetei már megismerhetőek és véleményezhetőek az Agrárminisztérium KAP-tematikus oldalán. Ezeket érdemes figyelemmel kísérni, hogy minél jobb pályázatokat nyújthassanak be a gazdálkodók – adott tájékoztatást Feldman Zsolt a Növénydoktor Kft. által szervezett I. Gazda Információs Napon, Gödöllőn.


Nagy István: az állatorvosok szerepe nélkülözhetetlen a hazai agráriumban

Az állatorvosok szerepe nélkülözhetetlen a hazai agráriumban – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Állatorvostudományi Egyetem 2024. évi diplomaosztó ünnepségén pénteken Budapesten.


Hasznos tanácsok gyümölcs szaporítóanyagot vásárlók számára

A Nébih a közeledő ültetési szezonra való tekintettel hasznos tanácsokat ajánl a gyümölcs szaporítóanyagot vásárlók figyelmébe. A megfelelő szaporítóanyag kiválasztásának érdekében célszerű a hivatal honlapján található összefoglalóból megismerni az egyes árusítóhely-típusok jellemzőit és az esetleges kockázatokat is.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés