Hírek
A Debreceni Egyetem a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

Forrás: Debreceni Egyetem

Forrás: Debreceni Egyetem
A kiállítás ideje alatt standjukon az Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ munkatársai, illetve Dr. Klein Renáta, az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság tudományos segédmunkatársa nyújtottak tájékoztatást Karuk innovációs portfóliójáról, széleskörű kutatási-oktatási, és vizsgálati szolgáltatásairól, valamint tudományos szaktanácsadási tevékenységeiről. A programba a DE MÉK számos munkatársa is bekapcsolódott, standjukon szakmai megbeszéléseket folytatott Prof. Dr. Komlósi István, és Prof. Dr. Czeglédi Levente egyetemi tanár is. Prof. Dr. Stündl László a kar dékánja a szakmai egyeztetéseken túl a média munkatársainak is bemutatta aktuális tevékenységeiket, fejlesztési irányvonalaikat.

Forrás: Debreceni Egyetem
Társkiállítóként a Fino-Food Kft. is részt vett az eseményen. A közös megjelenés mögött azon GINOP-PLUSZ-2.1.1-21-2022-00157 számú, közösen megvalósított projekt áll, melynek keretében olyan funkcionális tejipari termékeket fejlesztettek ki (antiallergén, illetve immunerősítő hatású sajtféleségek) melyek a közeljövőben piaci bevezetésre fognak kerülni.
Az érdeklődők elsőként tapasztalhatták meg az új termékek különleges ízvilágát, ami egyértelműen kedvező fogyasztói fogadtatásban részesült.
agrotrend.hu / Debreceni Egyetem