Hírek

A bankok már vizsgálják mezőgazdasági hiteleiket az agrártámogatások átcsoportosítása miatt

A bankok már vizsgálják a mezőgazdaságba kihelyezett hiteleiket az agrártámogatások átcsoportosítása miatt – nyilatkozta a Hír TV-nek a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkár-helyettese.

A cégek ugyanis a támogatásmegvonások miatt tevékenységük, üzleti tervük újragondolására kényszerülhetnek.  Máhr András azt mondja, az érintett vállalkozások a kieső támogatás miatt elbocsátásokról, egyes tevékenységeik beszüntetéséről dönthetnek, az elmaradott térségekben pedig eljuthatnak odáig, hogy a leggyengébb minőségű földek művelésével felhagynak. A főtitkárhelyettes úgy tudja, a bankok a konkrét lépésekkel még kivárnak, mivel a vonatkozó rendeletek még nem jelentek meg.

– A bankrendszer is kivár. Vizsgálja, hogy milyen következményei lesznek ennek az intézkedésnek. De egyébként is rendkívül nehéz lenne jelentkezniük, hiszen ugyan kommunikáció van, meg bejelentések vannak, de gyakorlatilag a 2015-el érvényes játékszabályok vonatkozásában egyetlenegy jogszabály nem jelent meg. Márpedig a bankrendszer aszerint fogja vizsgálni a kérdést, hogy milyen jogszabályok vannak, ebből mi következik, adott esetben hol kell előre, hol kell visszalépnie – tette hozzá Máhr András.

Forrás: mno.hu

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés