Hírek

A Baki Agrocentrum 30 éves fennállását ünnepelte

Szorgalom, kitartás, alázat, együttműködés és nagyon sok beszélgetés, fogalmazta meg Balogh Ádám, a Baki Agrocentrum Kft. ügyvezetője családi vállalkozásuk sikerének titkát fennállásuk 30 éves jubileumán. A zalakarosi Park Inn by Radisson Hotelben munkatársi körben tartott ünnepségükre valamennyi partnerüket meghívták, akiknek többsége végigkísérte velük az eltelt 30 évet – írták a zaol.hu-n.

A Baki Agrocentrumot édesapja, Balogh Rudolf alapította 1994-ben, amelyhez néhány év múlva édesanyja, Baloghné Domján Éva is csatlakozott. A szülők időközben gyermekeiket is bevonták a családi vállalkozásba, amely hamarosan a vármegye egyik vezető mezőgazdasági integrátorává nőtte ki magát. A később már csak terménykereskedelemmel foglalkozó gazdasági társaság a Zala vármegyei TOP 100 cégek rangsorában évek óta az első tíz között szerepel. A 2022. évi több mint 34 milliárd forint nettó árbevételével a negyedik helyet foglalja el.

A jubileumi ünnepségen családi körben (b-j): Németh-Balogh Éva, Balogh Rudolf, Baloghné Domján Éva, Balaicz Zoltán, Eppel János, Balogh Ádám, Baloghné Panácz Eszter és Németh Zoltán. Fotó: Antal Lívia/ZAOL

– Családi vállalkozásunk története rólunk szól, amelyben a generációváltás a generációk együttműködésével ment végbe. Az út korántsem volt egyszerű, de a közösen meghatározott cél felé haladtunk, ezért ünnepelhetjük most együtt 30 éves fennállásunkat – emelte ki Balogh Ádám.

A cég ügyesen oldotta meg a generációváltást, a családi vállalkozás alapítója tovább tudta adni fiának, sőt, már a következő generáció is látszódik, vélekedett Balaicz Zoltán. Zalaegerszeg polgármestere a családi vállalkozás sikerének pillérei között megemlítette az innovációt, amellyel mindig tovább tudtak lépni, a normalitást, amellyel mindig emberek tudtak maradni, továbbá a lokálpatriotizmust. Nem felejtik el, honnan jöttek, a vármegye és Zalaegerszeg egyaránt számíthat rájuk, a vármegyeszékhely például a kultúra támogatása terén. A polgármester a város közgyűlésének elismerő oklevelét hozta el nekik a köszönet jeléül.

A cég 30 éves fennállását együtt ünnepelték partnereikkel és munkatársaikkal. Fotó: Antal Lívia/ZAOL

Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke szerint egy magyar álom teljesült, egy magyar vállalkozói csoda vált valóra a mezőgazdaságban, ami nem könnyű terület. A Baki Agrocentrum 30 éves működése követendő példa a többi hazai vállalkozás számára. Sikereiket rengeteg munkával és kockázatvállalással érték el, miközben a közösségépítés legmagasabb szintjét is megvalósították családi, munkahelyi, lakóhelyi és társadalmi jelenlétükkel.

Harminc év nagy idő egy családi vállalkozás, de bármilyen üzleti forma életében, hangsúlyozta Boross Dávid, a Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesület elnöke. Mint mondta, nemzetközi szervezetként a generációváltást segítik tagjaiknak. Kiemelte, a Balogh család tudatosan tette meg az ehhez szükséges lépéseket, együtt határozták meg családi vállalkozásuk jövőképét, melynek mentén sikeresen hajtották végre utódlási stratégiájukat.

agrotrend.hu / ZAOL, Antal Lívia 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés