Hírek

Napi Gazdaság: Átmeneti gázár-csökkentés várható

Legkorábban szeptember végén derül ki, hogy az októbertől érvényes új gázárak mennyivel csökkennek, most csak annyi bizonyos, hogy csak 10 százalékos mérséklésre, vagyis köbméterenként 13 forint körüli árcsökkenésre lehet számítani – írja keddi számában a Napi Gazdaság.
Azért lehet 13 forintos mérséklődésre számítani, mert az utolsó negyedévben a köbméterenként 17,40 forint helyett már csak 3 forint pótdíjat kell fizetniük a nagyfogyasztóknak az E.On elismert, 66 milliárd forintos veszteségének kompenzációja fejében.
    
Az októbertől érvényes gázárak alakulásába belezavarhat, hogy erre a negyedévre már nagyjából 30 dollárral emelkedik a gáz ára.
   
Szaniszló Mihály, az Ipari Energiafogyasztók Fórumának elnöke szerint már legalább másfél-két hónapja jelezték a miniszterelnöknek, hogy az importár-korrekciós pótdíjat a rendeletben szereplő hat hónap helyett legalább másfél évre kellene kitolni, mert így rendkívül igazságtalan és komoly terhet jelent azoknak a nagyfogyasztóknak, akik a vitatott időszakban léptek ki a versenypiacra. A szaktárca kidolgozott egy előterjesztést, amely figyelembe vette javaslatukat, ám a dokumentum sorsa bizonytalan – írja a lap.

Forrás : MTI
 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés