Hírek

Nyitnak a szabadtéri strandok országszerte

Néhány évtizede még általános volt, hogy a strandok a május elsejei hétvégén nyitottak ki függetlenül attól, hogy ennek kedvezett-e az időjárás vagy sem. Ezt a hagyományt ma már kevés helyen őrzik, de azért így is találni igen nagy számban olyan fürdőt, ahol már ezen a hétvégén megnyílt a strand. A legtöbb helyen egyelőre még nem teljes kapacitással üzemelnek majd. Ha az idő is engedi, májusban országszerte nyitnak a strandok.

Létrehozva:

|

A Dél-Alföldön is nyitnak a strandok: valamelyik csak részben, de mások teljes gőzzel indulnak a szezonnak.

A szegedi Napfényfürdő kültéri tan- és úszómedencéi már április elsejétől látogathatók, de májustól a strand is üzemel. A négy évszakos víziváros 4400 négyzetméteres vízfelülettel és Európa leghosszabb vízi csúszdájával várja a vendégeket.

A mórahalmi Szent Erzsébet fürdőben a kültéri gyermekpancsoló és csúszdás élménymedence már április elejétől működik, a nyári időszakban 14 fedett és 7 szabadtéri medence szolgálja a fürdőzők pihenését. A rendezvénymedencét azonban csak május 26-án nyitják meg.

A népszerű Tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő is megnyitott: Szántó István ügyvezető azt hangoztatta, hogy a 8 medencéből jelenleg csak 4 medence üzemel, ezek pedig a termálmedencék és az élménymedencék. A tavalyihoz képest egyelőre húsz százalékos áremelést tervez, jelenleg átlagosan egy felnőtt belépő fürdőtől függően a Dél-Alföldön 4 és 7 ezer forint között van. Családi jeggyel – két felnőtt, két gyerekkel – közel 20 ezer forintért tud pancsolni, tehát a strandolás idén sem lesz tehát olcsó kikapcsolódás.


Fotó: Esther Merbt / Pixabay

Az Egri Termál strandon fokozatosan újítják fel a medencéket

Így május elsejétől ha nem is mindegyik, de a baba, a termál és a radonos már fogadja a fürdőzőket. A medencék felújításával, karbantartásával és az öltözők festésével nemrégiben végeztek, a világítást pedig korszerű led izzókra cserélték ki. Sok olyan élményelem van, amelyik évek óta nem működik, ezeket próbálják üzembe helyezni úgy, hogy használhatók legyenek, a gyermekmedencénél található vár és vízesés ezek közé tartozik. A felnőtt élménymedencénél van olyan, amit most hoznak működésbe, ilyen a hátmasszírozó, a vízesés. A kedvezmények rendszerét ugyanúgy megtartják az egrieknek és a helyieknek, nagycsaládosoknak, ezzel együtt a korábbi árszínvonalat próbáljuk tartani minimális emelkedéssel. Emellett a belépőjegyek áránál 20 százalékos áremelés várható.

 

Bár egyelőre úgy tűnik, az igazi lege még várat magára, a strandszezon azonban kezdetét veszi Zalakaroson

Motoros találkozóval és tartalmas programokkal indítják a kinti szezont a zalai fürdővárosban. A hosszú hétvégén ünnepélyes keretek között nyit meg a strand egy része a fürdőzők előtt, a teljes szabad téri strand majd csak június közepén nyitja meg kapuit. Zalakaroson egyébként komoly fejlesztésbe is kezdtek: geotermikus energiával fűtik a fürdő épületeit, a közel 200 millió forintos saját költségvetésből megvalósuló beruházás majdnem két év alatt térül meg. Zalakaroshoz hasonlóan szakaszosan nyit meg a lenti strandfürdő is, ahol egyelőre még csak a kinti gyógyvizes medencét nyitják meg, május 12-től további két kültéri medencét, majd pünkösd után nyílik a strand egy része, az iskolai nyári szünet beköszöntével pedig már az egész strand látogatható lesz.

A lenti gyógyfürdőben is jelentős fejlesztések voltak az elmúlt évben, elkészült egyebek mellett az új gyógyászati központ, és a kinti hidro medencét is felújították.

 

Vas vármegyében számos nagy gyógy- és wellness fürdő várja a jó idő beköszöntével a pihenni vágyókat

Bükfürdőn már a múlt hétvégén megnyitott a négy évszakról elnevezett medencecsoport két félig fedett tagja: az ősz és a tél, de napjainkban már a klasszikus strandmedencét, a tavaszt is birtokba vehették a fürdőzők. A többi szabadtéri medencét az időjárás függvényében üzemelik majd be fokozatosan.

Sárváron egyelőre csak a beltéri medencék látogathatók, de a gyógy- és wellness részleg – a szaunától a csúszda komplexumon át az úszó és élménymedencékig – reggeltől estig használhatók. A Sárvárhoz közeli mesteri fürdő elsősorban a csendesebb kikapcsolódásra vágyókat várja, ahol a kinti medencék is látogathatók már a jó időben.

Ahogyan Borgátán is, ahol a gyógyvíz mellett strandfürdő is rendelkezésére áll a látogatóknak.

A celldömölki Vulkán gyógy- és élményfürdő gyógyászati, sport és wellness szolgáltatásokat kínál, egyelőre még téli nyitvatartással, ez délelőtt tíztől este hétig történő vendégfogadást jelent. Ugyanez vonatkozik a szentgotthárdi fürdőre is, ahol szintén este hét óráig várják a kikapcsolódni vágyókat.

 

Miskolc-Tapolcán található az Európai hírű Barlangfürdő

A kb. 230 millió éves triász-kori mészkőben az alulról feltörő meleg vizek sok üreget alakítottak ki az elmúlt évezredek során a Várhegy belsejében. Így jött létre a barlangfürdő, amelynek gyógyhatása is ismert. Mozgásszervi panaszokra, ízületi fájdalmakra ajánlják a vizét. A fürdő télen-nyáron nyitva van, a külső strandja azonban csak májustól várja a fürdőzőket. 

agrotrend.hu / Növényvédőszer.hu / Kommunikáció

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook