Hírek

Magyarország Legszebb Birtoka: mától lehet jelölni

Immár hetedik alkalommal lehet jelölteket állítani a Magyarország legszebb Birtoka díjra, amelynek ez alkalommal is Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke a fővédnöke, aki most is eleget tett a felkérésnek. Hét kategóriában gyűjtik a jelölteket, mindenekelőtt azokat, akik a szakmai tevékenységük alapján méltók arra, hogy a szép birtokokat is megnézze a zsűri.

Létrehozva:

|

Ahogy a korábbi években ez már megszokottá vált, így 2023-ban is minden kategóriában lesz két-két győztes, akiket a zsűri tagjai meglátogatnak, s közülük választják ki a kategória győztest. Ezt követően útra kelnek és meglátogatják a győzteseket, ami már egy személyes találkozás lesz. Utána dől el, hogy a hét birtokból kié lesz a fődíj. Ennek lesz szeptember elején a díjátadó gálája.

Mátrai Zoltán ötletgazda, az Agrotrend Cégcsoport vezetője büszke a zsűrire, mert mint mondja: a hetven tagú szakmai testületben az agrárvilág meghatározó tagjai vesznek részt, akik valóban tisztában vannak azzal, hogy mi a szép birtok. Ráadásul az elmúlt hat év nem merítette ki a teljes készletet, tehát vannak szép számmal új pályázók a címre.

– A közösségi felületeken óriási az érdeklődés minden alkalommal, de ezeknek a bemutatása nem egyszerű feladat, ezért úgy állapítjuk meg a jelölést, hogy létrehoztunk 13 paraméterből álló listát, s ilyenkor a tagok ezekre adnak pontszámot 1-10-ig. Állattartó telepeknél például a tisztaság nagyon sokat számít, növénytermesztésnél pedig a zöld környezet, vagy hogy milyen a külterületi utak állapota. Az állattartó telepekre jelenleg egyre kevésbé engednek be bennünket, ezért baromfitelepeket nem is várunk a jelöltek közé a madárinfluenza miatt, de a szarvasmarha telepeken vannak például látogató folyosók, amelyeken keresztül megnézhetjük a munkát – hangoztatta Mátrai Zoltán.

Nagyon fontos a zsűrizés szempontjából, hogy a gazdaságok ne egyedi bozótharcosok legyenek, hanem higgyenek az összefogásban és mások integrálásában, mert az összhang számít a termelés sikerességében. Ezek a feltételek is kellenek a szép birtokok kialakításához. Május végéig fogadják a jelölteket, utána kezdődik a zsűrizés, a gálaest lesz a korona, ahol már személyesen is lehet beszélgetni a győztesekkel.

agrotrend.hu / Növényvédőszer.hu / Kommunikáció

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook