Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Melyik növényt csíráztathatjuk?

Tél végén már alig várjuk, hogy friss zöldet ehessünk a tányérunkra. A kimerült szervezetnek kincset érnek ilyenkor a csírák, amelyeket akár magunk is nevelgethetünk az ablakpárkányon vagy a konyhapulton.

Fotó: Shutterstock

A zsázsa vagy a lucerna az ismertebb csíráztatható növények közé tartoznak, de mellettük is bőven akadnak még növények, amelyekből friss zöldet nevelhetünk, írja cikkében a szeretamezogazdasagot.hu.

Ezek a növények alkalmasak a csíráztatásra:

Hüvelyesek:

• takarmánylucerna
• azukibab
• görögszéna
• borsó
• csicseriborsó
• főzeléklencse
• mungóbab
• rizs tehénbab
• szójabab
• galambborsó

A nyers magokhoz hasonlóan a hüvelyesek hajtásai is tartalmazhatnak méreganyagokat, ezért jobb, ha fogyasztás előtt blansírozzuk ezeket a csírákat.

Zöldségek:

• brokkoli
• jégcsapretek
• kerti zsázsa
• karalábé
• póréhagyma
• retek
• cékla
• vöröskáposzta
• rukkola
• hagymafélék

Gabonafélék:

• árpa
• zab
• köles
• kukorica
• rizs
• rozs
• búza, durumbúza

Egyéb növények:

• amaránt
• hajdina
• házi len
• quinoa (kinoa)
• fehér mustár
• napraforgó

agrotrend.hu / Szeretem a mezőgazdaságot

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés