Hírek

Meglehet, hogy jövőre mindenki debreceni egyetemista akar lenni

Kilencmilliárdos fejlesztés kezdődött a Debreceni Egyetemen, ahol többek között a mezőgazdasági kar képzőhelyei és műszerparkja is megújul.

Létrehozva:

|

– Kilencmilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés kezdődött a Debreceni Egyetem (DE) campusain – közölte az intézmény kancellárja hétfőn, az egyetem központi épületében tartott projektindító rendezvényen.


Bács Zoltán: Tovább fejlődik az oktatás Debrecenben – fotó: DE

Bács Zoltán elmondta: a DE felsőoktatási infrastruktúra-fejlesztése a gyakorlati és szakmai képzés megújítása érdekében című projektjük 6,225 milliárd forint támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán.

– Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásában 2020 márciusáig megvalósuló fejlesztések kilenc egyetemi kar mellett a klinikai központot és az egyetemi könyvtárat érintik

– tette hozzá.

Továbbá az egyetem egyik legjelentősebb beruházásának nevezte a fejlesztést, amelynek keretében az érintett karokon korszerű oktatási és tanulási körülményeket teremtenek meg. A kancellár kiemelte az Egyetem téri campuson felépülő Learning Center létrehozását:

a 4450 négyzetméteres épület 2,286 milliárd forint pályázati forrásból és további 2,6 milliárd forint saját erőből készül el a jövő év tavaszára.

Az épület központi aulát, 295 fős előadótermet, pihenőkerteket, térfalakkal tagolt tanulói boxokat, elektronikus vizsgatermet, szeparált konzultációs tereket, imatermet és büfét is magába foglal majd.

A karokat érintő fejlesztések során egyebek mellett korszerűsítik

  • a sebészeti műtéttani tanszék és a szemészet épületét,
  • a fogorvosi klinika műszereit,
  • kialakítják a nyíregyházi egészségügyi kar szimulációs központját,
  • megújítják az egyetemi campusok informatikai hálózatát,
  • a mezőgazdasági,
  • a műszaki,
  • a természettudományi és a bölcsészettudományi karok képzőhelyeit és műszerparkját

– hangzott el a rendezvényen.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook