Hírek

Jubileumi disznóvágás Kakasdon

Jubileumi volt az idei disznóvágás Kakasdon, hiszen ez volt a huszadik, amelyen székely, sváb és felvidéki hagyományok szerint dolgozták fel az állatot a Német Ház udvarán. Ezt persze a „szúró pálinka” elfogyasztása és az EU-s előírások szerinti szúrás előzte meg.

Létrehozva:

|

Schellné Simcsik Orsolya polgármester elmondta, hogy a rendezvényre a fiatalabb korosztályt is várták, és nagy örömükre szép számmal érdeklődtek is az ifjak. Ha akartak, részt vehettek a disznó pörkölésében, és figyelemmel kísérhették a szétszedést, segédkezhettek a hurka és a kolbász töltésében – írja a teol.hu.

fotó: teol.hu

A rendezvényen a falu testvértelepüléseiről is fogadtak delegációkat. Érkezett csoport a németországi Radiborból – és velük Tolna megye testvérmegyéjéből, Bautzenből –, a felvidéki Deákiból, valamint két erdélyi településről, Csíkfalváról és Székelykakasdról.

A rendezvény minden ízében a hagyományokat követte, hiszen reggelire sült vérrel és fokhagymás májjal kínálták a dolgozókat, ebédre pedig német saurest tálaltak, valamint az erdélyi vendégek jóvoltából káposztalé levest.

A disznótoros vacsorára már a Faluházban terítettek meg, ahol a Csillagösvény Népdalkör és a Német Nemzetiségi kórus adott nyitóműsort, illetve Kiss V. Balázs illuzionista, bűvész lépett fel. A nap bállal zárult, amelyen a Karaván zenekar muzsikált.

agrotrend.hu / teol.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook