Hírek

Hetvencentis hó hullott a horvát tengerpart közelében

Megbénult a közlekedés Dalmáciában, többen az autójukban ragadtak. Jelentős havazás zúdult Horvátországra vasárnap délután, a helyzetet pedig tovább nehezíti a térségben dúló szélvihar. A helyi speciális egységek jelenleg is próbálják kimenteni az autójukban fogságba esett embereket.

Létrehozva:

|

Összeomlott a közlekedés, és teljesen elvágta a hó Dalmáciát Horvátország többi részétől – számolt be a horvát Index. Tegnap délután fél három óta a havazás és a viharos szél miatt egyetlen út sem járható Dalmácia felől Horvátország szíve felé.


Hókotró Horvátországban 2023. február 26-án. Fotó: Goran Kovacic / PIXSELL / Xinhua

A hatalmas havazás miatt sokan az autójukban voltak kénytelenek éjszakázni, ezért Gracacban, Gospicban, Obrovacban és Kninben is menedékközpontokat hoztak létre. A horvát lap azt is megtudta, hogy legalább 25 jármű figyelmen kívül hagyta a vörös riasztást, és behajtott az A1-es autópálya lezárt szakaszára a Sveti Rok alagút közelében.

 

Emiatt többen elakadtak a hóban, most pedig a speciális egységek próbálják őket kimenteni. A havazás mellett egy erős szélvihar is nehezíti a helyzetet, amely körülbelül 150 kilométer per órás sebességgel fúj.

 

agrotrend.hu / Index, Balizs Benedek

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook