Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

GWT-System – ahol mindig az ügyfél az első

A GWT kútoszlop család svájci és olasz alkatrészek felhasználásával Magyarországon készül. A berendezés, a szoftver és a hardver is hazai fejlesztés és Magyarországon is gyártják. A GWT kútoszlopain évente 506 ezer tankolás történik és 70 millió liter üzemanyagot értékesítenek. A cég vezetőjével, Varga Józseffel beszélgettünk az okoskutak innovációjáról és az ügyfél kiszolgálás legmagasabb szintjeiről.

– Mikor és honnan indult a cég? Mondana pár szót a kezdetekről?

A szerencse és a véletlen műve volt, hogy ezzel kezdtem el foglalkozni, ugyanis hosszú évekig a médiában dolgoztam, a hobbim pedig az autóversenyzés volt mindig is, tehát egy teljesen más világból érkeztem meg a jelenbe. Az élet úgy hozta, hogy egy benzinkút beüzemelésében kértek segítséget tőlem, melyet sikeresen be is indítottam. Majd egymás után két multicégnél tanulgattam az üzemanyag-technológia rejtelmeit. Ebben az időszakban nagyon komolyan be­leástam magam az üzemanyag és kiszolgálás körüli technológiákba, mert úgy gondolom, ha az ember csinál valamit, akkor azt csinálja komolyan, vagy hagyja abba. Mellette privát tevékenységként benzinkutakat is működtettem. Minél több ismeretem volt, annál jobban tisztultak a dolgok.

Így már 33 éve foglalkozom üzemanyaggal, üzemanyag-technológiával és első berendezéseinket 12 éve gyártottuk le először.

– Komplex termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkoznak. Össze lehetne foglalni, mik ezek?

Ez valóban egy komplex rendszer! Maga a tankolás folyamata úgy néz ki, hogy lehetőség van PIN kódos és RFID kártyaazonosításra is, valamint az életkörülmények (covid) miatt a kútoszlopainkon telefonos tankolási lehetőséget is lehet kezdeményezni. Az ellenőrizhetőség miatt ezekkel a sofőrt és a gépjárművet is azonosítjuk.

A tankolási limit megadásával pedig a ki­­adagolás mennyiségét is meg tudjuk ha­­tározni. Gyakorlatilag háromféle módon tudjuk a tankoló személyt, valamint a gépjárművet is beazonosítani. Innentől kezdve pedig teljesen ellenőrizhetővé, ugyanakkor egyszerűvé, komfortosabbá válik a gépjárművek tankolása.

A program különböző szolgáltatásai nagyban segítik az átláthatóságot, az átlagfogyasztás, gépjárműköltség megjelenítésétől kezdve egészen a statisztikus adatokig, vagy éppen a tartálykészlet kimutatásáig, hogy időben tudjanak gázolajat rendelni.

A rendszer és a kútoszlopok használatával egy olyan komplex szolgáltatást tudunk nyújtani, ami nagyon megkönnyíti az ellenőrzést és természetesen a könyvelés munkáját. A kutakat használva azt a munkaerőt is ki lehet váltani, aki eddig a tankolási folyamatokat végezte, ellenőrizte, hiszen maguk a sofőrök is ellenőrzötten tudnak tankolni. Természetesen Ad­­Bluenál is tökéletesen működnek berendezéseink.

– A telepített üzemanyag-­kutakhoz, ha jól tudom, kiváló informatikai hátteret és különféle tankolást segítő praktikákat is kínálnak.

A legnagyobb Magyarországi telefonszolgáltatóval való kapcsolatunk során egy speciális, a cégünkre szabott SIM kártyával 99,9%-os működési biztonságot értünk el. Természetesen az általunk kifejlesztett titkosítást alkalmazva, a külső támadások le­hetősége is (eddig legalábbis) nullára redukálódott. Mivel saját szerverrel rendelkezünk a szoftver oldalról is közel 100%-os garantált üzemidőt tudunk biztosítani.

A három lehetőséget biztosító azonosítás megadja a választást az ügyfélnek, hogy a számára legmegfelelőbbet használja.

– A mezőgazdaság területén milyen specialitásaik vannak?

A mai felgyorsult világban a mezőgazdaság is a digitalizáció irányába halad. A szántóföldi munkák során egyre jobban előtérbe kerül – főleg ilyen üzemanyagárak mellett –, hogy a gépek tankolása is jelentős tételt képvisel. Ma már nagyon nem elhanyagolható, hogy az üzemanyag megvásárlása után mennyi „járulékos” veszteség keletkezik. Korszerű tankoló egységeinkkel ellenőrizhetővé válik az üzemanyag útja, de a külön tankoló személy kihagyásával munkabér megtakarítás is realizálódik, hiszen a sofőrök maguknak tudnak szoros ellenőrzés mellett tankolni.

A tervezhetőség és az ellenőrzés szükségessége hozta, hogy több olyan speciális a mezőgazdaságra szabott szolgáltatást is nyújtunk, mint pl. területalapú fogyasztás-kimutatás, átlagfogyasztás, gépjárműköltség stb., mely nagyban segíti a gazdák munkáját. Az or­­szág legnagyobb tartály-im­portőrével összefogva teljeskörű szolgáltatást tudunk nyújtani, a tárolástól a kiadagolásig – legyen szó gázolajról vagy Adblue-folyadékról – minden leendő partnerünk számára.

– Milyen struktúrában épül fel a cég?

A hatékonyság növelése érdekében – mivel nagyon komplex egy ilyen berendezés fejlesztése, gyártása és üzemeltetése – kettéválasztottuk a munkafolyamatokat.

Az egyik rész a berendezések gyártásával és az ehhez kapcsolódó elektronika fejlesztésével foglalkozik, valamint természetesen a telepítési, beüzemelési munkákat is itt szervezzük és végezzük el. A másik ugyancsak jelentős munkaterület a rendszer üzemeltetése, fejlesztése, valamint a karbantartások munkáját végzi el.

– Milyen fejlesztésekben gondolkodnak jelenleg?

Téves útnak tartom, ha kizárólag mi próbáljuk meg a fejlesztések irányát meghatározni, így cégünk igényli és meg is kapja partnereinkről, ügyfeleinktől, hogy mi az a funkció, ami még jobbá tudná tenni a rendszerünket. Mivel nemcsak gyártjuk, hanem folyamatosan fejlesztjük is berendezéseinket, nagyon sok jó ötletet kaptunk partnereinktől. Nem tagadhatom, hogy az utóbbi időkben tapasztalható elektronikai alkatrészek hiánya nem kis feladat elé állítja cégünket a fejlesztések során.

Szerencsére ed­dig, néha az utolsó pillanatban, de mindig sikerült beszereznünk a szükséges elektronikai alkatrészeket.

– Jól érzékelhető, hogy az innováció az Önök területén is egyre fontosabb. Milyen egyedi megoldásaik vannak?

A már meglévő és folyamatosan fejlesztett berendezéseink mellett, időnként új megoldandó feladatokkal is szembesülünk, így természetes, hogy ezekre az igényekre is reagálnunk szükséges. Gondolok itt a gázolajban lévő biotartalomhoz köthető feladatokhoz.

Jellemzően az a gazda, aki novemberben megvásárol 6-8 ezer liter üzemanyagot, de majd csak februárban fogja használni, megdöbbenve tapasztalhatja, hogy a tartályban lévő gázolaj nem kis részénél minőségi romlás következik be. Az üzemanyag egy része használhatatlanná válik addigra, mely akár motorkárosodást is okozhat. Erre a problémára kifejlesztettünk egy olyan berendezést, ami lehetővé teszi a hosszabb tárolást is minőségromlás nélkül.

Ezt a technológiát a világon összesen három vállalkozás gyártja, egy amerikai, egy norvég és most már mi is. Egy éve múlott, hogy elkezdtük a szóban forgó technológia forgalmazását.

– Hogyan írná le a vezetői stílusát?

A kollégáim szerint szigorú vagyok, szerintem következetes. Fiatal kollégáim a hosszú évek alatt jelentős tudásra, tapasztalatra tettek szert ebben az összetett szakmában. Úgy gondolom, ha most egy olyan munkamorálhoz szoknak hozzá, ami eddig a ta­pasztalatok alatt bevált, akkor a nem is oly távoli generációváltás zökkenőmentesen valósul meg, hiszen ezt a hozzáállást szokják meg és a későbbiekben is ezt viszik tovább. Nem véletlen, hogy 25 év rendszer­élettartam garanciát adunk ügyfeleinknek. Tehát, aki most vásárol egy okos GWT kút­oszlopot, az 25 év múlva még biztos, hogy látja számítógépén vagy telefonján a rendszer nyújtotta szolgáltatásokat.

Partnereink, ügyfeleink irányában pedig a hitelességet tartom a legfontosabbnak. Soha nem ígértem, ígértünk olyat, amit nem tudtunk betartani, viszont amit ígérünk, azt minden esetben be akarjuk és be is tudjuk tartani.

– A médiában is dolgozott, az autóversenyzés a hobbija. Szabadidejében mivel kapcsolódik ki?

Az autó, az autóversenyzés mindig is nagy szerelmem marad, de most már csak veterán autós versenyeken indulok. Az erőnlétem és egészségem megtartása érdekében, pedig minden reggel úszom. Ha pedig nyugdíjba vonulok, szeretnék kevesebbet dolgozni és többet utazni.

– Hogyan látja a jelenlegi gazdasági helyzetben a GWT jövőjét?

Cégünk fejlődése és a GWT kutak eladásai szerintem azért töretlenek, mert szigorú, de pontos alapelvek mentén építettem fel a céget. A munkájukhoz értő és szerető emberekkel dolgozom együtt, akik a jövőt látják feladataikban.

A precíz munka, a megfelelő minőségi ellenőrzés, hosszútávon mindig kifizetődő, ezért minimális garanciális problémával találkozunk! Itt nem lehet hibázni, mert az mindig sokba kerül, de a statisztikáink is azt mutatják, hogy a stabil működés miatt ügyfeleink elégedettek termékeinkkel, szolgáltatásunkkal és ajánlják azokat. A folyamatos fejlesztés nemcsak jövőbeni terveink része, hanem a pontos munka mellett alapfeladatunk is. A világ ro­­han, a technológia hihetetlen sebességgel fejlődik, a GWT–System azonban felveszi a harcot az idővel, védjegyünk a fejlesztés mellett, hogy mindig az ügyfél az első.

 

A GWT kifejlesztett egy olyan kútoszlop/tankoló automata családot, mely ellenőrizhetővé teszi a telephelyi tankolást, megszünteti az esetleges üzemanyaggal való visszaéléseket, ugyanakkor esetenként évente több millió forintos megtakarítást is jelenthet. Berendezésük kezelő személyzet nélkül biztosítja, hogy a sofőrök tankolása minden esetben pontos és ellenőrzött legyen, valamint olyan adminisztrációs munkától mentesíti a felhasználót, mely elengedhetetlen, hogy a tankolá­sokat, átlagfogyasztásokat, gépjármű költségeket átfogóan láthassa.

 

agrotrend.hu / Szabó István

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés