Hírek

Ellenőrizze most, hogy hova utalta a kárenyhítési hozzájárulást!

Érdemes ellenőrizni, hogy a 2017-es évi kárenyhítési hozzájárulást megfelelő számlaszámra lett-e elutalva. A befizetést 2017. szeptember 15-ig lehet jogszerűen teljesíteni.

Létrehozva:

|

Ahhoz, hogy jogosultak legyünk a kárenyhítő juttatás igénybevételére, legfontosabb, hogy betartsuk a fent említett határidőt – írja az agrárkamara.

Az érintettek július 15-éig tájékoztatást kaptak a fizetési kötelezettség részleteiről, ebben felhívták a figyelmüket arra, hogy

a befizetést egy új számlaszámra kell megtenni, erre:

10032000-01220191-51900001

Ezen kívül a Magyar Államkincstár figyelmeztette az érintetteket, hogy

csak akkor tekinthető teljesítettnek a befizetés,

ha az az új számlaszámra, a ,,Mezőgazdasági támogatások szakmai költségvetési fejezet" alszámlájára, tárgyév szeptember 15-ig jóváírásra került.

Fontos tehát, hogy

az utalást, már korábban megkezdjük, ismerve a bankok közötti átutaláshoz szükséges időtartamot.

Ez a számlaszám szerepel a MÁK által megküldött fizetési felhívásokban, tehát aki ez alapján teljesítette az utalást megfelelően járt el.

Ettől az évtől kezdve, a kedvező jogszabályi változásoknak köszönhetőn, könnyebben teljesülnek a kárenyhítő juttatások igénybevételeinek feltételei, így tehát érdemes időben, jogszerűen eljárni. A jogszabály-változás alapján most már elég csak a károsodott növénykultúrák vonatkozásában elszenvedni a 15%-ot meghaladó mértékű hozamcsökkenést, míg korábban, a károsodott és a kármentes területeken összességében vizsgált hozamcsökkenés kellett meghaladja a 15%-ot.

Fontos tudnivaló, hogy

a termelő már nem lesz jogosult a kárenyhítő juttatás igénybevételére abban az esetben, ha a hozzájárulás összegét a Kincstár a fenti határidő után vonja le egy, a gazdálkodó későbbi kifizetéséből.

Tehát figyeljünk a határidő betartására, valamint a megváltozott, megfelelő számlaszám használatára!

A kapcsolódó jogszabályok ezen a linken érhetőek el.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook