Hírek

Elérhető az energiabeszerzési tenderrel kapcsolatos kérdőív

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara villamos energia beszerzésével kapcsolatos tenderének célja, hogy a kamarai tagok számára alacsonyabb villamos energia árak és kedvezőbb szerződéses feltételek alakuljanak ki jelenlegi beszerzéseikhez viszonyítva.

Már elérhető a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) portálján – e-irodai belépést követően itt – a köztestület tagjai számára a 2017 őszétől tervezett villamosenergia-beszerzési tendert megelőző igényfelmérés.

A beérkezett adatokból a NAK energetikai adatbázist hoz létre, amely alapján megtörténik az egyes, különböző fogyasztási szokásokkal és szerződéses feltételekkel rendelkező villamos energiafogyasztók szegmentálása, valamint – piacfelmérési célzattal – az ezekre vonatkozó előzetes árajánlatok kereskedőktől történő bekérése, illetve a tenderfelhívás részleteinek kialakítása, végezetül a tender kiírása.

A tenderen legjobb feltételeket biztosító, nyertes energiakereskedővel a tenderen résztvevő kamarai tagok egyénileg szerződnek, azonban az új kereskedelmi szerződések megkötésében segítséget nyújt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A tender elsődlegesen a következő év vonatkozásában energiakereskedőjüknek még nem elköteleződött, egyetemes szolgáltatásra nem jogosult, közepes- és nagy villamosenergia-fogyasztókra fókuszál, azonban a jövő évre már leszerződött tagoknak is érdemes a felmérésben részt venniük, mivel így az általuk elért villamos energia árakkal összehasonlítható, „benchmark” szintű visszajelzést kaphatnak a NAK által kiírt tenderen kialakult energiaárakról.

A felmérés során az adatkitöltést és a dokumentumfeltöltést elsősorban a Mozilla Firefox és a Google Chrome böngésző támogatja, az Internet Explorer használatánál esetlegesen kisebb technikai hibák merülhetnek fel.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook