Hírek

Egészséges és finom a sárgadinnye!

Az Ételt Csak Okosan összegyűjtött néhány érvet amellett, miért (pont) sárgadinnyét fogyasszunk, mondjuk egész nyáron.

A június végétől szeptember elejéig frissen kapható gyümölcs szénhidrát- és zsírtartalma is alacsony, illata és íze – ha jól választunk – mézédes, és a következő vitaminokban gazdag: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B9- és C. De tartalmaz még vasat, kálciumot és foszfort is – írja az Infostart.

Bár a héjából – görög testvéréhez hasonlóan – nehéz az érettségére következtetni, a szaglásunkra nyugodtan hagyatkozhatunk, a kocsánnyal szembeni végen kell próbálkozni. Amelyiknek nincs illata, nem szabad megvenni, régen szedték le, vagy éretlenül.

Fotó: pikist.com

Válogatási szempontok: a méretéhez képest nehéz dinnye frissen szedett, a sérült, megnyomódott, vizenyősen foltosodott héjú dinnye már nem jó. Hűvös helyen 5-6 napig áll el, fogyasztás előtt meg kell mosni, a hűtőben zártan kell tárolni.

agrotrend.hu / Infostart

 

Tovább olvasom

Az Év Agrárembere támogatók

 
Szakmai partner
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
A különdíj támogatója
Erste Bank Hungary Zrt.
ÖKO gazdálkodás kategóriatámogató
Debreceni Egyetem
Szántóföldi növénytermesztés kategóriatámogató
Agro Masters Hungary Kft.
Növényvédelem kategóriatámogató
Kwizda Agro Hungary Kft
Vendéglátó partnerünk
La’ Róna Bisztró és Borbár
A közönségdíj támogatója
Agrármarketing Centrum
Autós partner
WALLIS MOTOR PEST
A Jövő Agrárszakembere kategóriatámogató
Mc’donalds
Erdőgazdálkodás kategóriatámogató
MEGOSZ
Állattenyésztés kategóriatámogató
Bonafarm Zrt.
Szakmai partner
Nyakas Farm
Kertészet kategóriatámogató
Délalföldi Kertészek Szövetkezete
Szervező
Agrotrend Csoport Zrt.
Partner
Magyar Növényvédelmi Szövetség
Borászati partner
Koch Borászat Kft.
Agrárinnováció kategóriatámogató
Greenman Kft
Fiatal Gazda kategóriatámogató
Lidea Hungary Kft.
Feldolgozó-élelmiszeripar kategóriatámogató
Master Good Kft.
Főtámogató
Limagrain Hungária Kft.
 
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés