Hírek

Befogják az eltévedt őzeket

Élve befognák és elszállítanák az őzeket a katolikus temetőből, ahol hosszú évek óta lelegelnek mindent, így a sírokról a koszorúkat, csokrokat és virágokat is. Első lépésként egy etetőhöz szoktatják az állatokat.

Létrehozva:

|

– A kihelyezett etetőkhöz már odaszoktattuk az őzeket, de ah­­­hoz, hogy rendszeresen ott táplálkozzanak, hidegebb idő, fagy kellene. Utána lehetne komolyabban, érdemben fog­lalkozni a befogásukkal – mondta el érdeklődésünkre Soós László, az Agrárminisztérium tájegységi fővadásza. Hozzátette, jelenleg a zöld, őszi vetésben tartózkodnak az állatok, azt legelik – írja a delmagyar.hu.

fotó: pxhere.com

Már többször írtunk arról, hogy Hódmezővásárhelyen, a ka­­tolikus temetőben hosszú évek óta komoly gond az őzek jelenléte, pusztítása – csokrokat, elültetett virágokat, koszorúkat legelnek le a sírokról. Az önkormányzat november elején szervezett egyeztetést, amelyen minden érintett részt vett: a katolikus temetőt fenntartó, üzemeltető Csongrád Megyei Kegyeleti Kft., a református és a katolikus egyház, az Előre Vadásztársaság és a város képviselői.

A megbeszélésen több megoldási lehetőség is felmerült, végül abban állapodtak meg a felek, hogy a vadásztársaság etetőket helyez ki a nádas közelébe, a katolikus sírkertbe. Ahhoz odacsalogatják az őzeket, és megpróbálják majd élve befogni és elszállítani őket. A fővadász arról számolt be, hogy az odaszoktatás már sikerült.

Soós László el­mondta, lassan már lehet számítani tartós fagyokra, ami vég­­legesen „odatereli” majd az ele­­séget kereső éhes őzeket az etetőkhöz, ezért a befogóhálót pénteken felállítják a katolikus sírkertben.

agrotrend.hu / delmagyar.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook