Hírek

„A szolgáltató típusú kamarában hiszünk” – Átadták a gödöllői kamarai szolgáltató központot

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Gödöllőn a harmadik szolgáltató központját nyitotta meg. A város az agrártudományok fellegvára, így a kamarai szolgáltató központnak itt méltó helye van.

Létrehozva:

|

Hajdúböszörményben tavaly decemberben, Sárváron idén februárban nyitotta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a szolgáltató központjait, amelyek egy úgynevezett pilot projekt keretében jöttek létre.

fotó: Gyulai Tóth Zoltán, NAK

A hajdúsági és a vasi helyszín működésének tapasztalatait is felhasználva fogtak bele a gödöllői központ kialakításába – és a helyi Szabadság téri helyiséget október 19-én délelőtt Győrffy Balázs NAK-elnök, Jakab István parlamenti alelnök, valamint Darabos Tamás NAK-főigazgató adta át és vágta át a szalagot.

– A szolgáltató típusú kamarában hiszünk mi mindannyian, és ez a hely tökéletesen alkalmas ahhoz, hogy a gazdák valamennyi, számukra lényeges szolgáltatáshoz és szakmai információhoz hozzájussanak – mondta Győrffy Balázs a megnyitón.

Jakab István megjegyezte, Gödöllő az agrár-felsőoktatás, az agrártudományok fellegvára, így a kamarai szolgáltató központnak itt méltó helye van. A városközponti Rézgombos inkubátorház első emeletén kialakított irodában a falugazdászok és más külső szolgáltatók (katasztrófavédelem, bankok, inputanyag-beszállítók) állnak a kamarai tagok rendelkezésére.

A Kamarát tagjai érdekeinek hatékony képviselete vezérli, továbbá kiemelt célja tagjai magas szintű kiszolgálása, tevékenységük segítése

– tájékoztatott közleményében a köztestület. 

Számos szolgáltatást vezetett be idén, és további újakon dolgozik.

Kibővítette internetes piackeresőjét, több mint 50 ezer hektárra készített tápanyag-gazdálkodási tervet, de gazdálkodási napló kitöltését segítő programmal is támogatja tagjait, illetve megújult a NAK növényvédelmi portál.

Az év elején elindult a NAK telekommunikációs szolgáltatása, a BirtOKOS, ami többféle, a gazdálkodók számára kedvező tarifacsomagot kínál. A kamara biztosításközvetítési szolgáltatása segítségével pedig előnyös növény-, géptörés- és mezőgazdasági vagyonbiztosítás érhető el.

A NAK villamosenergia-beszerzéssel kapcsolatos tendert is indít, melynek eredményeként tagjai olcsóbban, kedvezőbb feltételekkel juthatnak energiához, majd ezt gázbeszerzési tender követi.

Egy nemrég készült reprezentatív felmérés keretében a NAK tagjainak nagy többsége kedvezően nyilatkozott a kamara legtöbb tevékenységéről. A megkérdezettek közel háromnegyede szakmailag felkészültnek tartja a NAK-ot, és úgy véli, naprakész információkat nyújt, segítőkész, törődik a tagokkal, hasznos tanácsokat ad. Mintegy kétharmaduk szerint pedig rugalmas, hatékonyan működik a szervezet.

A következő hetekben az ország több pontján nyílnak újabb NAK Szolgáltató Központok.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook