Hírek

A Hyundai nem köt kompromisszumokat

Ez pedig a kifejezés pozitív értelmében értendő, hiszen legújabb New Kona Electric modelljük az SUV-k előremutató tulajdonságait az öko-centrikussággal ötvözi.

Létrehozva:

|

A vadonatúj New Kona Electric-kel a Hyundai Motor Europe új mérföldkövet rakott le az elektromos autószegmens tekintetében. A márka legújabb, teljesen elektromos B-szegmens SUV-ja kiemelkedő választékkal, vonzó formatervvel és fejlett biztonsági funkciókkal mutatkozik be a piacon.


Az új modell a hagyományos Kona kifejező formatervét és annak “bárhol-bármikor” attitűdjét képviseli – fotó: Hyundai

A Kona Electric elindításával a Hyundai az első teljesen elektromos hajtású B-szegmens SUV-ot kínálja az európai piacon, amely egy kompromisszum nélküli autó, hiszen ötvözi a Hyundai progresszív SUV-stílusát és a zéró kibocsátású elektromos hajtásláncot.

Az új modell a Hyundai eco-szériájában 2 különféle hajtáslánccal kapható, melyek kimagasló, akár 482 kilométeres hatótávolságot kínálnak (WLTP)

Az SUV tágasságának köszönhetően egy sokoldalú és mindennapi használatra alkalmas autó. Az új, 7”-os supervision műszeregység fontos, vezetéssel kapcsolatos információkat biztosít, amit a kombinált Head-up kijelző közvetlenül a vezető látótengelyében vetít ki.


A vadonatúj Kona Electric számos aktív Hyundai SmartSense biztonsági funkciót kínál – fotó: Hyundai

– A Hyundai jelenleg is vezető szerepet tölt be a jövőbeli mobilitási megoldásokban.

A vadonatúj Kona Electric elindításával az ambiciózus öko-autó stratégia megvalósítása felé haladunk.

Ez egy olyan autó, amely nem ismer kompromisszumokat: az SUV típusú karosszéria és az elektromos meghajtás találkozása. Ezzel pedig egy progresszív vonalának legújabb tagja, amellyel a Hyundai az élvonalba került – nyilatkozta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért- és termékekért felelős alelnöke.

A Hyundai és a Kia bejelentette, hogy bizonyos járműveik esetében be fogják vezetni a napelemes töltési technológiát.

A villamosáramot előállító napelemek a járművek tetejébe vagy motorháztetejébe kerülnek beépítésre, és további villamosáramot biztosítanak a belső égésű motorokkal szerelt, a hibrid és az akkumulátorral működő elektromos gépjárműveknek egyaránt, ezzel növelve üzemanyag-hatékonyságukat és hatótávolságukat.

A napelemes töltési technológiát arra fejlesztették ki, hogy kiegészítse a jármű fő áramforrását és csökkentse annak CO2 kibocsátását.

Ezzel a technológiával nemcsak a környezetbarát elektromos és hibrid gépjárművek akkumulátorai tölthetők, hanem a belső égésű motorokkal szerelt járművek akkumulátorai is, ily módon azok üzemanyag hatékonysága is javítható.

A Hyundai Motor Group 3 típusú napelemes tetőbe épített töltőrendszert fejleszt:

  • az első generációs szilícium napelemes tetőrendszert,
  • a második generációs, félig áttetsző napelemes tetőrendszert, továbbá
  • egy harmadik generációs könnyű, a jármű karosszériáján alkalmazható napelemes rendszert.

agrotrend.hu / Hyundai

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook