Gazdálkodás

Szántóföld

Új generációs repcék: DUKE

Vitalitás és nagyon magas olajtartalom jellemzi.

Létrehozva:

|

  • Tarlórépa sárgaságvírusának ellenálló hibrid
  • Kipergés-ellenállóság, fómarezisztencia, kiemelkedően jó vitalitás
  • Kimagasló olajtartalom

A DUKE kiemelkedő hozamú, korszerű, korai érésű, rendkívül magas olajtartalmú hibrid. Tavaszi fejlődése és virágzása korai. Állománya közepes magasságú, megdőlésre nem hajlamos.

A hibrid széles körű védelemmel ellátott a kórokozókkal szemben, és az RLM7-es rezisztenciagénje kiválóan védi az őszi fómafertőzések ellen. Tarlórépa-sárgaságvírussal szembeni ellenálló képessége következtében nemcsak a vírus károsítása csökken, hanem plusz életerejének (vigorának) köszönhetően aszály idején több tartalékkal rendelkezik, fokozva ezzel termésstabilitását. A hibrid későn is vethető, ekkor nincs szükség erőteljes regulálásra. Korán vetve azonban 4–6 leveles állapotban regulátorral kell kezelni az állományát. Betakarításának tervezhetőségét segíti kipergés-ellenállósága, becői jobban ellenállnak a külső fizikai behatásoknak, minimalizálva ezzel a pergési veszteséget.

A hazai fajtaregisztrációs vizsgálatok során a sztenderd hibridek termésszintjét 9%-kal múlta felül. A NÉBIH 2018–2020-as eredményei alapján éréscsoportjában magasan a legjobb olajtartalmat érte el.

Kinek ajánljuk?

Azoknak ajánljuk, akik kimagasló olajtartalommal és stabilan magas terméshozammal rendelkező, kifejezetten egészséges hibridet keresnek.

2022-es repcevetőmag-katalógusunk ide kattintva letölthető.

 

Marsai Viktor

termékfejlesztő

RAPOOL Hungária Kft.

www.rapool.hu

(X)

 

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook