Gazdálkodás

Szántóföld

Ne csak a termés mennyisége bűvölje el

A természetes biológiai folyamatok már nem minden esetben elegendőek az eredményes szántóföldi növénytermesztéshez. Ezen kíván segíteni az Agrováció Kft. saját fejlesztésű, innovatív és környezetkímélő készítményeivel.

Létrehozva:

|

Az egyre fokozódó termelési igény, valamint az ebből fakadó nyereség elérése következtében sokan hajlamosak megfeledkezni a talajszerkezet romlásáról, a savanyodó termőföldekről és a csökkenő tápanyagkészletekről. Pedig az okszerű gazdálkodással sokat tehetnénk a növekvő környezeti stresszhatások kivédése ellen is – mondta Buda Richárd ügyvezető, az Agrováció Kft. bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

A felmerülő termesztéstechnológiai problémákra kínálunk megoldást alternatív termékeinkkel – tájékoztatott a szakember. A kialakult szokások megváltoztatása helyett gyors segítséget nyújtanak, illetve szeretnék megmutatni a gazdálkodóknak, hogy új irányok is rendelkezésükre állnak.

Az aránytalanságok mindig stresszhelyzethez vezetnek – fotó: 123rf

Az elmúlt évtizedek mezőgazdasági termelésének tanulságai alapján a szántóföldi és zöldségnövények termesztésében olyan technológiai váltásra lenne szükség, amely klíma- és környezetbarát, profitorientált, illetve a humánegészségüggyel kapcsolatos problémákat is hatványozottabban veszi figyelembe.

A nem kellően átgondolt öntözés, illetve a szélsőséges időjárási viszonyok következtében a talajok fizikai romlása egyre nagyobb százalékban figyelhető meg – hívta fel a figyelmet az eseményen Dr. Rácz Istvánné, a Szent István Egyetem főiskolai tanára. Rentabilitás hiányában nem megfelelő az ásványi és szerves anyagok kijuttatása sem, így viszont savanyodnak a talajok, tápanyagkészletük pedig fogy.

Mivel minden növényfaj saját baktériumgomba-készlettel gazdálkodik, ezeken keresztül tudnak hozzájutni bizonyos tápelemekhez, energiához, enzimekhez, enizmtöredékekhez, ezen múlik az, hogy mennyi tápanyagot tudnak felvenni, hogyan tudják a saját védekezőmechanizmusukat beindítani stresszek vagy akár rovartámadások ellen. Azért szükséges ezeknek a szervezeteknek a megtámogatása, hogy jobb növényi fitneszt tudjunk elérni és ezáltal a termésmennyiségeket -és minőségeket is növelni tudjuk – magyarázta Buda Richárd.

A cég kínálatában jelen pillanatban a gyógynövényes készítmény alkalmas ennek a fitnesznek a növelésére. A kezelés során többezerféle anyag juttatható a gyógynövények segítségével a talajba, amiből aztán válogatni tudnak a talajban élő szervezetek.

A környezetkímélő eljárásokat, a hazai termesztéstechnológiai környezetet, valamint a gazdák igényeit szem előtt tartva nyújt lehetséges alternatívát az Agrováció. Termékeit közvetlenül kínálja a gazdálkodóknak most indított webshopján keresztül.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook