Gazdálkodás

Szántóföld

Már elérhető a Syngenta új csávázószer kalkulátora

A Syngenta új megoldása támogatást nyújt az elektronikus permetezési napló nyilvántartásához.

2023. január 1-jétől a 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet új módosításai alapján a Nébih elektronikus permetezési napló felületén a 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodóknak naprakészen – a kezelést követő 24 órán belül – vezetniük kell a szántóföldi kultúrában végzett rovarölő szeres kezeléseket. Ezen kívül minden más egyéb növényvédelmi kezelésről éves szinten is adatot kell szolgáltatni. A nyilvántartásban jegyezni kell a csávázószereket is, hiszen a csávázás növényvédelmi kezelésnek minősül.

„A Syngentánál fontosnak tartjuk a termelők széleskörű támogatását, ezért az egyszerűbb nyilvántartás érdekében elsőként hoztuk létre honlapunkon újonnan elérhető funkcióként a Csávázószer kalkulátort, amelynek segítségével a hektáronként kijuttatott csávázószer dózisa egyszerűen kiszámolható, könnyítve az elektronikus permetezési napló kitöltését”, ismertette Papp Zoltán növényvédő szer kampánymenedzser.

 

A vállalat megoldása két lehetőséget nyújt a csávázószer dózisának kiszámításához:

Syngenta vetőmag fémzárszáma alapján: ehhez a kalkulációhoz az elvetett, a Syngenta Kft. által Magyarországon forgalomba hozott vetőmag fémzárszámát és a hektáronként vetett tőszámát kell megadni, hogy megkaphassák a pontos dózist csávázószerenként 1 hektárra vonatkozóan. A kalkuláció eredményét minden esetben [l/ha] mértékegységben adják meg, amely az e-permetezési napló felületén választható opció.

Syngenta csávázószer alapján: ezen kalkuláció pedig kizárólag a Syngenta Kft. által Magyarországon forgalmazott csávázószerekre vonatkozik. Első lépésként válassza ki a növénykultúrát a legördülő opciók közül, majd pedig az adott csávázószer készítményt, aminek a hektáronkénti dózisát szeretné megtudni. Ezt követően napraforgó és kukorica vetőmagok esetében az alábbi adat/adatok megadása szükséges:

  • Ezermagtömeg (g) és vetett tőszám hektáronként – vagy
  • Vetett tőszám hektáronként

 

Kalászos vetőmagok szempontjából az alábbi adatokat indokolt megadni (attól függően milyen adatok állnak rendelkezésre):
  • Vetett tőszám (csíra) hektáronként és ezermagtömeg (g) vagy
  • Vetőmag mennyiség (kg/ha)

 

Mindkét esetben fontos információ, hogy a kalkulátor által automatikusan kiszámított dózis 1 hektárra vonatkozik és [l/ha] mértékegységre. A Csávázószer kalkulátor adatbázisa (fémzárszámok) folyamatosan frissül a forgalomba hozott és kerülő Syngenta vetőmag tételekkel. Az őszi káposztarepce és őszi kalászos vetőmagjaira vonatkozó adatbázis az őszi vetéstől lesz elérhető.

Próbálja ki a Syngenta Csávázószer kalkulátorát ide kattintva!

 

A Syngentáról
A Syngenta Magyarországon évek óta piacvezető a növényvédő szerek területén. Cégünk Magyarországon vezető szerepet játszik szántóföldi vetőmagok nemesítésében, előállításában és forgalmazásában, valamint zöldség vetőmagok nemesítésében és forgalmazásában.
A Syngenta a világ egyik vezető mezőgazdasági vállalata, amely a Syngenta Növényvédő Szer és a Syngenta Vetőmag üzletágakból épül fel. Törekszünk biztonságosan táplálékhoz juttatni a világot, miközben óvjuk a bolygónkat. Célunk a fenntarthatóság növelése, a minőségi és biztonságos mezőgazdaság, a világszínvonalú tudományos eredmények és az innovatív növénynemesítési megoldások segítségével. Technológiáink világszerte farmerek millióinak nyújtanak lehetőséget a korlátozottan rendelkezésre álló mezőgazdasági erőforrások jobb kihasználására. A Syngenta Group tagjaként a Syngenta Növényvédelem és a Syngenta Vetőmag üzletágak több mint 100 országban 26.000 munkatárssal azon dolgozunk, hogy elősegítsük a növények fejlődését. Partneri kapcsolatainkban, együttműködéseinkben, valamint fenntarthatósági tervünkben, a Good Growth Planben elköteleztük magunkat, hogy felgyorsítsuk az innovációt a termelők és a természet érdekében, törekedjünk a regeneratív mezőgazdaságra, hozzájáruljunk az emberek egészségének és biztonságának megőrzéséhez, valamint új partnerségeket hozzuk létre a lehető legnagyobb hatás elérésének érdekében. További információért keresse fel a www.syngenta.hu és a www.goodgrowthplan.com honlapokat. Kövessen minket a Twitteren: www.twitter.com/Syngenta, www.twitter.com/SyngentaUS és a LinkedInen: www.linkedin.com/company/syngenta

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés