Szántóföld

Új világrekord a 39,14 t/ha terméshozamú kukoricával

Az ötszörös országos kukoricatermés-rekorder új mérföldkövet ért el a Pioneer® kukoricával

JOHNSTON, Iowa – A Corteva Agriscience Pioneer® kukorica hibridjeit választó gazdák országszerte bizonyítottan jól teljesítettek a szántóföldeken, és kiváló eredményeket értek el az idei Nemzeti Kukoricatermesztők Szövetségének éves terméshozam-versenyén. David Hula, a virginiai Charles Cityből, új világrekordot állított fel, 39,14 t/ha terméshozammal a Pioneer P14830VYHR kukoricával. Hula ezzel megdöntötte a korábbi világrekordját, a 2019-ben a Pioneer P1197 hibriddel felállított 38,66 t/ha terméshozam rekordot.

Forrás: Corteva Agriscience

„Gratulálunk Davidnek és az idei verseny összes nyertes gazdájának” – mondta Judd O’Connor, a Corteva Agriscience észak-amerikai régiójának elnöke. „Az eredményeik tükrözik azokat a hihetetlen célokat, amelyekre a gazdák országszerte törekszenek. Ezért folytatjuk a kutatás-fejlesztési beruházásokat, hogy a gazdák számára a legmodernebb kukorica vetőmag technológiát és a legmagasabb szintű genetikát biztosítsuk, amelyek szükségesek sikereik eléréséhez.”

Ezt a mérföldkőnek számító terméshozamot egy új hibriddel érték el, amely a Pioneer első osztályú termékeiből származik. Az új, nagy hozamú hibridek gyorsabb piacra kerülése érdekében Andy Ross, a Corteva Agriscience kukorica nemesítője elmagyarázta, milyen erő rejlik a vállalat nemesítési programja mögött, és hogyan kerülnek piacra a Pioneer márka új vezető termékei.

„Tudjuk, hogy ügyfeleink mit gondolnak a vezető hibridekről, és ennek megfelelően különböző tulajdonságokat kell figyelembe vennünk” – mondta Ross. „Azzal, hogy genetikai állományunkat a szakembereink a kukoricaöv több különböző helyszínén is alkalmazzák, összekapcsoljuk a tudást és a felelősségvállalást, hogy a kukorica hibridjeinket az ügyfeleink számára fontos tulajdonságokkal tökéletesítsük. Ezáltal megváltozik a genetikai állományunk teljes dinamikája, mivel folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy azt a termelőink igényeihez igazítsuk.”

Forrás: Corteva Agriscience 

Ezzel a győzelemmel Hula ötödik alkalommal állított fel új világrekordot a Pioneer kukorica hibridekkel.

„Ha belegondolunk, honnan ered a sikerünk, sok vetőmaggyártóval van kapcsolatunk, de a Pioneerrel és az agronómiai csapattal való együttműködésünk messze felülmúlja bármely más kapcsolatunkat” – mondta Hula. „Nemcsak mi értük el ezt az igazolt rekordot jelentő sikert, hanem ez egyértelműen a Pioneer sikere is, hiszen nekik van meg a megfelelő genetikájuk hozzá.”

A jövő évi hibridek kiválasztásakor Hula arra biztatta a gazdákat, hogy ne féljenek az új Pioneer és Corteva nemesítési programjainak első osztályú termékeitől. A P14830 hibriddel 39,14 t/ha, a P10811 hibriddel pedig 37,03 t/ha terméshozamot ért el – ez volt mindkét hibrid első éve a piacon. Hula azt is elmondta, hogy mi a két legfontosabb szempontja a vetőmagválasztáskor.

„Amikor hibridet választunk, egyértelműen a terméshozamot vesszük figyelembe. De aztán felvetődik a kérdés, hogy mi az a következő lépés, mit kell még leküzdeni, legyen az betegség, állóképesség, a szemek minősége, vízleadási dinamika vagy csak tenyészidő?” – mondta Hula. „Hibridválasztáskor a terméshozamot és az állóképességet keressük, és aztán a többi tényező többségét tudjuk kontrollálni. Ha egy termelő nem tudja kézben tartani a többi nehézséget, akkor olyan hibridet kell választania, amely megadja neki azt az erőt, amire szüksége van.”

A Pioneer arra törekszik, hogy a gazdálkodóknak olyan hatékony termékportfóliót kínáljon, amely megfelel az igényeiknek és az eddigi legmagasabb terméshozamokat biztosítja. 41 állam gazdálkodói 81 különböző Pioneer kukorica hibriddel szereztek első, második és harmadik helyezést a terméseredményt tekintve, ami bármely más vetőmaggyártó vállalatnál több állami győzelmet és helyezést jelent. Ezek az eredmények rávilágítanak a Pioneer termékek egyenletes teljesítményére a különböző körülmények között. Az idei verseny eredményei megtekinthetők a Pioneer.com/NCGA weboldalon.

(Nyitókép: Corteva Agriscience)

agrotrend.hu / Corteva Agriscience 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés