Szántóföld

A tavaszi kultúrák megérdemlik, hogy jó talajba kerüljenek

Mindannyian izgatottan várjuk a tavaszi munkálatok kezdetét és abban is egyetértünk, hogy minél egészségesebb a talaj, annál jobban kezelik majd a növényeink az időjárás vagy a tápanyagellátás okozta kihívásokat.

Kádár Zoltán, az Omya agrárágazatának magyarországi értékesítési vezetője a talaj szerkezetének kulcsfontosságú szerepét hangsúlyozza az előre nem látható, szélsőséges időjárási viszonyok hatásainak enyhítésében.

„A jó szerkezetű talaj jó vízháztartást is jelent. Nedves, csapadékos időben elvezeti a felszínre hulló csapadékot és eredményesen tárolja azt a száraz időszakra.”

A talaj ellenálló képessége attól függ, hogy mennyire képes elviselni az extrém körülményeket, és mennyire gyorsan képes regenerálódni, amint azok elmúlnak. Savanyú talajokon, az alacsony pH eredményeként a biológiai aktivitás csökken, a szervesanyag lebontását korlátozott, az enzimatikus folyamatok, valamint a tápanyagszolgáltatás alacsony intenzitású. Az egészséges talaj egyik kulcsfontosságú jellemzője a semleges közeli pH.

A különleges eljárással készült, granulált Omya Calciprill szemcsék gyorsan feloldódnak, lehetővé téve az ultrafinom részecskék hatékony bejutását a talaj rétegeibe. A finom szemcsék nem csupán az alacsony pH-t kezelik hatékonyan, hanem a talaj szerkezetét is eredményesen javítják. Az Omya Calciprill jelentősége a tavaszi időszakban oly fontos foszfor(P) felvehetőségének biztosításában is kiemelkedő. Erről bővebben ezen a linken olvashat.

Az Omya Calciprill gyorsan korrigálja a talaj pH-ját és biztosítja az alapvető kalciumot a növények számára, így támogatva a termelőket a talaj egészségének fenntartásában és a kitűzött termésátlagok elérésében.

Megvédjük termesztett növényeink minőségét az Omya Calciprill rendszeres alkalmazásával  az aratásig, biztosítva az eredményes termesztési szezont.

Az Omya granulált termékeit kiváló fizikai és agrokémiai tulajdonságaik miatt ismeri el az agrárium, ideértve a kiváló szórhatóságot, a magas reaktivitást, illetve a vízben oldható huminsav tartalmát.

A talajkezelés alapjainak helyes alkalmazása lehet a különbség egy nyereséges és egy kihívásokkal teli szezon között. A közelgő vetési szezonra való felkészülés, valamint a talaj mint meghatározó közeg előtérbe helyezése biztosítja, hogy növényei felkészülten vághassanak neki a sikernek.

Az Egerben előállított Omya Calciprill megbízható választás a hatékony talajkezeléshez, illetve tápanyagutánpótlási anomáliák megoldásához. És mindezt olcsóbban, mint gondolná.

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés