Kertészet

Színes programokkal készülnek a tordasi barack fajtabemutatóra

2019.július 11-én a Tordasi Élményfalu és Kalandparkban kerül sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság (NÉBIH-MGEI) hagyományos kajszi-és őszibarack fajtabemutató rendezvényére.

Létrehozva:

|

A magyar barack változatos felhasználhatóságának köszönhetően előkelő helyet foglal el a hazai agrártermékeken belül, valamint kihagyhatatlan része a magyar kulináris hagyományoknak is. A piaci elvárások kielégítésének egyik alapfeltétele a fajta- és technológiai ismereteink folyamatos bővítése, melyre a tordasi fajtabemutató rendezvény kiváló alkalmat biztosít – írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Izgalmas szakmai nap várja az érdeklődőket – fotó: pixabay.com

Az eseményen elismert szakemberek mutatják be a legfrissebb termelési eredményeket, a hazai és külföldi fajtákat, valamint a gépesített művelési rendszerek kialakításának lehetőségeit. Az elméleti blokkot egy egyedülálló, gyakorlati gépbemutató zárja.

Az előadások mellett a szakmai programot egy gyümölcskiállítás és érzékszervi bírálat, valamint az ebédet követően egy ingyenesen igénybe vehető növényvédelmi szaktanácsadás is színesíti.

A rendezvényen való részvétel elismerésre kerül az Agrárminisztérium névjegyzékben szereplő szaktanácsadók éves kötelező továbbképzésének részeként.

Csak előzetes regisztrációra van lehetőség, a helyszínen már nem lehet regisztrálni a rendezvényen való részvételre. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (2019. július 9. 12 óráig).

Regisztrálni a kamara által létrehozott internetes felületen lehet, itt. Részletes program itt.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook