Keresés
Close this search box.

Kertészet

Így védekezzünk poloska, darázs és moly ellen

A rovarok és kártevők ellen több módszer is létezik, kérdés azonban, hogy ezek mennyire váltak be az utóbbi időben. Ugyanakkor, amikor védekezésről beszélünk, akkor léteznek olyan megoldások is, amelyek kevésbé a vegyszerről és a környezet terheléséről szólnak, sokkal inkább annak a kíméléséről.

Poloska, darázs, puszpángmoly

Ezeket a rovarokat különböző csapdákkal is össze lehet gyűjteni. Az életünket igen megkeserítik ezek a rovarok, amelyek a zöld növényzetet is megtámadják és évről-évre nagy erőfeszítést jelent a gyérítésük. Gondoljunk csak a puszpángmolyra. Ezek a rovarok a legkülönbözőbb módokon – szagok, illatok, színek, fények – kommunikálnak egymással. Ezt a módszert használják ki a különböző csapdázási módszerek, amelyek be is váltak. A moly az egész bokrot képes birtokba venni és végezni vele, ezért nem csak kitartónak kell lennünk, hanem a megelőzésre is figyelmet kell fordítani. Ebben segítenek a hazai kutatók által kifejlesztett eszközök.

Dr. Orlóczi László, az ELTE Füvészkertjének vezetője, A kertész naplója című podcast ötletgazdája ezeket gyűjtötte össze és a következő, letölthető beszélgetésben meg is osztja olvasóinkkal.

/file/ORLÓCZI LÁSZLÓ – CSAPDÁZÁSI MÓDSZEREK.wav

agrotrend.hu / Növényvédőszer.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés