A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a magyar élelmiszerellátás nem függhet más országoktól vagy külföldi piaci szereplőktől, ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít a hazai, versenyképes élelmiszeripari vállalkozások fejlesztésére.

Fotó: NAGISZ Csoport

A tárcavezető emlékeztetett: 2010 óta a kormány munkaalapú gazdaságpolitikát követ, amelynek eredményességét már a külföldi elemzők, hitelminősítők és az európai intézmények is elismerik.

Az elmúlt évtizedben a magyar gazdasági szereplők és a kormány együttesen hoztak létre egymillió új munkahelyet, a pandémiáig töretlen, ma pedig újra elinduló gazdasági növekedést.

A miniszter felhívta a figyelmet: a háború és a szankciók nyomában elszabadult infláció legsúlyosabban az élelmiszer ágazatban jelentkezett, ezért Magyarország önellátó képességét az élelmiszergyártás terén is meg kell erősíteni.

Fotó: NAGISZ Csoport

„A kormány folyamatosan dolgozik az élelmiszerágazat visszaépítésén, az agrárium teljesítménye ma már jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez” – jelentette ki Varga Mihály.

Mint fogalmazott: a NAGISZ 5 milliárd forintos beruházása illeszkedik a kormány gazdaságfilozófiájába: nemzetközileg is versenyképes működést biztosít, egyúttal csökkenti a hazai élelmiszeripar külföldi kitettségét.

A modern, automatizált üzem a jövőben naponta 50 ezer liter tejet biztosít a hazai élelmiszeripar számára.

agrotrend.hu/kormany.hu