Saját rendezvényeink

Sikerrel zárult a III. Magyar Gazdák Bálja is Debrecenben

2020- ban a Vigadóban rendeztük az I. Magyar Gazdák Bálja eseményt, aminek 2 apropója is volt. Az egyik, hogy legyen egy országos gazdabál hazánkban, ami nem egy helyi rendezvény, nem egy szűkebb baráti esemény, hanem egy méltó helyen megrendezett nagyszabású, elegáns bál, ahová a gazdatársadalom tagjait várjuk elsősorban.

A másik apropó pedig Fővédnökünk Jakab István elnök úr (MAGOSZ) egykori mondása volt, amikor a traktorokkal 2005-ben a Parlament elé vonultak a Vigadó előtt, akkor mondta, hogy egyszer nem tüntetni, hanem bálozni jövünk majd ebbe az épületbe.

Báloztunk is. Először a Vigadóban, majd a Mezőgazdasági Múzeum csodás nagytermében, idén pedig a Debreceni Egyetem impozáns aulájában.

Fotó: agrotrend

Harmadik bálunk is telt házasra sikerült. Tordai Zoliék szenzációs zenekara magyar nótákkal, Don Láziék zenekara pedig swing zenékkel szolgált a bálozóknak.

Jelképes volt az idei helyszín is, ahogy a következő is az lesz: szeretnénk emelni Agráregyetemeink fényét egy ilyen országos rendezvénnyel! Stündl László, dékán, professzor úr örömmel fogadta ötletünket és adtak helyt ennek az emelkedett fényű és hangulatú bálnak.

Fotó: agrotrend

Jakab elnök úr megnyitójában is hangsúlyozta, hogy a kemény munka után igenis a gazdatársadalom is megérdemel egy felszabadult estét, ahol jó zene, tánc és eledelek mellett lehet beszélgetni, kapcsolatot építeni.  A magyar gazdák, akiknek a legkiválóbb képviselői most itt vannak a teremben, minden nehézségen túljutva, emelt fővel állhatnak ország-világ elé. Bemutatták azt, hogy ők nem csak bölcsek, nem csak műveltek, hanem a mezőgazdasági tudományukban Európában is elöl járnak.”

Szíjártó Bálint, a főtámogató Limagrain Magyarország Kft vezetője szerint az agrárium nem csupán gazdasági szempontból, de kulturális és társadalmi értelemben is meghatározó szerepet játszik Magyarországon. A gazdák nem csak a termést, hanem a hagyományokat és az értékeket is ápolják, amelyek nélkülözhetetlenek a magyar társadalom egészséges fejlődéséhez.

Fotó: agrotrend

Cseh Tibor, a Magosz főtitkára, köszöntőjében kiemelte, hogy a gazdabálok tökéletesen lemintázzák a gazdatársadalom jelentőségét és erejét. Ha kell, akkor gumicsizmát veszünk fel, viszont egy bálon kifogástalanul fel tudunk öltözni és viselkedni, ami ebben a teremben is jól megmutatkozik. Egy gazdasági évben minden egyes alkalomnak megvan a maga szerepe és ez a bál is arról szól, hogy egy kicsit kiértékeljük az idei évet is, amihez az Agrotrend Csoport megfelelő hátteret biztosított számunkra.

Fotó: agrotrend

Szólláth Tibor, a Debreceni Egyetem kuratóriumi tagja, NAK alelnöke, Hajdúnánás polgármestere hangsúlyozta, hogy rendelt ideje van a munkának és rendelt ideje van a szórakozásnak is. Ez a bál egy egységet jelképez, amire nagy szükségünk van, hiszen az elmúlt évek bebizonyították, hogy az élelmiszeripar, a mezőgazdaság az mégis csak stratégia kérdés egy közösség életében.

Bátran állíthatjuk, hogy rendezvényünk elérte célját: mulattunk, kapcsolatainkat építettük, egyszerűen csak nagyon jól éreztük magunkat!

Támogatóink nélkül sokkal nehezebb dolgunk lett volna:
Köszönet a Debreceni Egyetemnek a helyért, Nyakas Andrásnak a pálinkákért! Koch Csabának a borokért, a Szabó Viktornak a Dér Juice italokért, a Limagrain Magyarország Kft-nek mint főtámogatónak, de az Agro Mastersnek, a Kwizdának, a Generalinak, Papp Istvánéknak, a MAGOSZ-nak a Carnet Triplex-nek, Sumi Agro-nak, Ivanics Utility-nek, Simon gyümölcsnek a támogatásért!

Jövőre, ha minden jól megy Mosonmagyaróváron folytatjuk!

agrotrend.hu / Mátrai Zoltán

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés