A fagykár miatti termésveszteség ellenére sikerült a hazai meghatározó gyümölcsökből – némi importtal kiegészítve – annyi alapanyagot beszerezni, hogy abból kiváló minőségben készüljön ivólé, lekvár, vagy...
A fagykár miatti termésveszteség ellenére sikerült a hazai meghatározó gyümölcsökből – némi importtal kiegészítve – annyi alapanyagot beszerezni, hogy abból kiváló minőségben készüljön ivólé, lekvár, vagy...
A nyári időszak tetőpontján sok háztartásban előkerülnek az üres befőttesüvegek, megtelnek a fagyasztók, és egyre több családban készülnek házi lekvárok, befőttek, savanyúságok, gyümölcslevek vagy akár aszalványok....
Idén is kihirdetik, ki készítette el a térség legjobb lekvárjait. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület kilencedik alkalommal hirdeti meg a térségi lekvárfőző versenyt, melyre augusztus 1-jéig lehet...
A gyümölcsárakat látva nem túlzás azt mondani, hogy a befőzés már rég nem a takarékoskodásról szól. A befőzés költségei egyre magasabbak, az alapanyag drága, a cukor...
Ha eltevésre, befőzésre gondolunk, a szezonális gyümölcsök esetében irgalmatlan árakkal találkozunk a piacokon. Ebből fakad az egyértelmű megállapítás, hogy akinek nincs saját termelésű gyümölcse, annak arany...
Együttesen sújtja az alapanyaghiány és a termelési költségek emelkedése a német gyümölcsfeldolgozókat. Megkongatta a vészharangot a német gyümölcsfeldolgozókat is tömörítő, mintegy 20 ezer embert foglalkoztató BOGK (Bundesverband...