A laboratóriumi hús előállítása és forgalomba hozatala számos kérdést és aggályt vet fel, melyek többségére még nem rendelkezünk megnyugtató válaszokkal – mondta dr. Nobilis Márton élelmiszeriparért...
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Radioanalitikai Referencia Laboratóriuma már több mint 20 éve készít referenciaanyagokat. 2005 óta pedig a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) együttműködő laboratóriumaként működik...
Új mikrobiológiai kutatások indulhatnak a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetben (BLKI). Egy modern molekuláris biológiai és mikrobiológiai laboratóriumot alakítottak ki az intézményben a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat...
Az élelmiszeripar biztonsága az ország szuverenitását erősíti, nincs jó élelmiszeripar jó élelmiszerbiztonság nélkül – mondta az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára pénteken Gödöllőn, a Nemzeti...
Német-japán támogatással és a FAO segítségével új állat- és növényegészségügyi laboratórium létesült Ukrajnában, írja a FruitVeB. Az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek exportjának megkönnyítése érdekében Cem Özdemir...
Laboratóriumban állítják elő a terméket az állatok levágása nélkül. Külföldön már kapható, hazánkban még nem. Egyre nagyobb fejtörést okoz, hogy mit fogunk majd enni, ha elfogynak a...
Az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, az ellenük való védekezésre és figyelemmel kísérésükre irányuló nemzeti programok 2023. évi finanszírozásának szabályairól szóló 46/2023. (VIII. 18.) AM rendelet...