A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, amelyek szervezetünk mellett környezetünkre is jótékony hatással vannak, azonban fogyasztásuk itthon továbbra is elmarad az ideális...
Nemcsak kiváló csemege, de isteni az íze is. A hársméz jótékony hatása azonban nem mindenhogy érvényesül. A hársmézet egész évben fogyaszthatjuk, de ősszel és télen különösen...
A szilva sem úszta meg az idei szélsőséges időjárást Békésben, és ahogy egy pálinkafőző mester mondta: hiányzik az üstökből. A kék szilva vezet továbbra is a...
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagában a vörös és feldolgozott húsok fogyasztásával kapcsolatosan esetlegesen felmerülő,...
Jelek szerint nem mindegy, hogy milyen színű paprikát eszünk. A paprika egyedülálló ízvilága és élénk színei miatt is kedvelt zöldség, de a vitamintartalma is nagyon magas,...
A talajban lévő mikroorganizmusokkal való kapcsolat támogatja az egészséges bél-agy tengelyt. A jó minőségű talajban termesztett zöldségek és gyümölcsök segítenek agyunkat és gondolkodásunkat fiatalon tartani; a...
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagában arra hívja fel a figyelmet, hogy az unió lakosságának...
Dr. Orlóci László sorozatának következő részében a fekete berkenyét mutatja be. Ez a faj a fekete törpe berkenye Aronia melanocarpa egy Észak Amerikában őshonos cserje. Termésének...
Tízből kilenc magyar nem táplálkozik megfelelően: nem eszik elég zöldséget, gyümölcsöt, és ezeket sem feltétlenül akkor, amikor szezon van. Vásárolni pedig leginkább a hiper- és szupermarket...
Bódító illatával és fehér csillagfürt alakú virágjával Nógrádban is számos helyen szüretre csábít a bodzavirág. Felhasználásával rengeteg különleges finomság készíthető, de a növény nem csak ízletes,...