Keresés
Close this search box.

Hírek

Agresszív teknősök támadtak fürdőzőkre

Fürdőzőkre támadó teknősökről számolt be a horvát sajtó a napokban, amelyek legalább egy alkalommal súlyos sérülést okoztak Horvátország tengerpartjainál.

Az MTI beszámolója szerint a dalmáciai Ciovo szigeténél előbb egy nőt harapott meg egy teknős, majd néhány nappal később egy férfi számolt be arról, hogy egy hasonló állat támadta meg, írta az Index. A Dnevnik.hr horvát hírportál beszámolója szerint a Ciovo szigetén nyaraló nő hátát harapta meg a teknős,

ÉS AKKORA SEBET EJTETT, HOGY ÖSSZE KELLETT VARRNI.

Fotó: Getty Images

Néhány nappal később egy férfi lett figyelmes egy körülbelül 50 kilogrammos, támadó, agresszív teknősre, amikor hat hónapos gyerekével játszott a vízben, és alig tudtak elmenekülni előle. 

Szakértők szerint egy álcserepesteknősről lehet szó, amely nagy számban él az Adriai-tengerben, támadni viszont csak akkor szokott, amikor veszélyben érzi magát.  A sekély vízbe csak akkor úszik, ha bajba kerül. Akár kétméteresre is megnőhetnek, tömegük pedig meghaladhatja az 500 kilogrammot is. Erős álkapcsukkal – amely középen horogszerűen hajlik – képesek komoly sebet ejteni.

agrotrend.hu / Index

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés