Keresés
Close this search box.

profimagazin

Technika

Ismerje meg a Massey Ferguson prémium szálastakarmány kí­nálatát!

1. rész – tárcsás kaszák az 5 tárcsástól egészen a pillangó kombinációig.

A Massey Ferguson teljes körű szálastakarmány kínálattal rendelkezik, amely magában foglal rendképzőket, rendterítőket, körbálázókat, illetve az alább bemutatott kaszákat. A vörös gyártó erőgépekben és kombájnokban megismert minősége garancia a szálastakarmány kínálat magas minőségére is. Az átgondolt tervezés végett hatékonyan üzemeltethetők a gépek, ár/érték arányuk pedig kiváló!

A Massey Ferguson kaszakínálat gerincét a tárcsás kaszák adják, melyekből alább a 4 legnépszerűbb típust mutatjuk be.

MASSEY FERGUSON DM P SZÉRIA – ÁR/ÉRTÉK BAJNOK TÁRCSÁS KASZÁK

 A belépő szint az MF tárcsás kaszák világába a hátsó három pontra kapcsolható, oldalsó megfogású DM P széria, amelynek legnépszerűbb típusai 2.55 méter, illetve 3 méter munkaszélességgel érhetők el. A kisebbik verzió 5, a nagyobb 6 tárcsával rendelkezik.  Mindegyik típus erős kardánhajtással, és rendkívül robusztus vázzal van ellátva. 

Az MF kaszák lelke a különleges szöghajtómű kialakítás, amely minden tárcsának tökéletes meghajtást biztosít. A megoldás révén a teljesítmény egyenletesen oszlik el a vágótárcsák között, ezáltal kisebb mértékű az alkatrészkopás, hosszabb az élettartam és biztosabb a vágás. Fontos hangsúlyozni, hogy ugyan oldalsó megfogású gépről van szó, a traktor hátsó három pontját egyáltalán nem terheli meg jelentősen. A függesztő szerkezet kialakítása egyenletesen osztja el a terhet a három ponton, a masszív karok pedig biztosan tartják a kaszát. A talajkövetés elsőrendű.  A kaszák meghajtásához 50-60 lóerő elégséges.

 A rendkívül nagy teljesítményről a nagy átfedéssel rendelkező vágótárcsák gondoskodnak, amelyek még a legsűrűbb, fekvő terményt is kiváló minőségben vágják le.

A biztos vágás és teljesítmény kulcsai: prémium szöghajtómű, amely egyenletesen osztja el a terhelést az egyes vágótárcsák között, illetve a nagy átfedéssel dolgozó kaszálótárcsák

Az MF kaszák egyik egyedi jellemzője a DriveGuard nyírótárcsás biztosítás. Mindegyik vágótárcsa saját nyírótárcsával rendelkezik. A rendszer nagyon egyszerű műszaki megoldással nyújt túlterhelés elleni védelmet: ha a kaszálótárcsa egy idegen tárgy miatt (pl: kődarab) megakad, a nyírótárcsa a kikönnyített pontoknál „elszakad”.

Így megelőzhető, hogy az idegen tárgy „végigmenjen” a teljes szerkezeten, akár több tárcsát és a vázat is tönkretéve. A kár a DriveGuard rendszer esetében mindössze a sérült egy darab vágótárcsa cseréje és alkatrész költsége.

Ez a megoldás rendkívül sok időt és pénzt tud megtakarítani Önnek!

A kasza vágótárcsái a meghajtótengelyre egy nyírótárcás biztosítóelemmel vannak felszerelve. Ha megakad a tárcsa és extra terhelés éri a rendszert, csak a nyírótárcsa szakad el. A javításkor ez jelentős összeget takarít meg Önnek és a kasza többi része ép marad!

A karbantartást és a hatékony munkavégzést a csavarral rögzített csúszótalpak, az önmagában csavarozott szerkezetek, a gondos váztervezés és a kaszapengék gyorscseréje teszi lehetővé. 

Tekintse meg a DriveGuard rendszer felépítését ezen a videón

MASSEY FERGUSON DM TL SZÉRIA –SÚLYPONTI MEGFOGÁSÚ, HIDROPNEUMATIKUS FÜGGESZTŐRENDERREL ELLÁTOTT TÁRCSÁS KASZÁK

A főként 2.6 – 3.1 méter munkaszélességben keresett központi megfogatású kasza a hátsó három pontra kapcsolható és fejlett műszaki megoldást nyújt.  A súlyponti megfogatás kevesebb terhet jelent a traktor függesztőműve, illetve az egész kaszaváz számára. Az előnye továbbá a tökéletes talajkövetés.

A Massey Ferguson kaszák másik egyedi előnye a hidropneumatikus felfüggesztő szerkezet. A Turbolift névre eresztelt rendszer révén fokozatmentesen szabályozható a talajnyomás.

Mindig pontosan annyi terhet engedünk a talajra, amennyit szeretnénk! A talajra nehezedő nyomást menet közben, a fülkéből tudjuk állítani.  A rendszer által jobb vágási minőséget, kevésbé szennyezett takarmányt és kiváló talajkövetést érhetünk el. A szabadon lebegő vágás a piacon elérhető egyik legjobb megoldást kínálja.

Fülkéből, egyetlen hidraulikakörrel fokozatmentesen állítható talajnyomást szabályzó függesztő rendszer. Eredmény: tökéletes vágási minőség és talajkövetés

A súlyponti megfogású TL széria gépei is fel vannak szerelve a fentebb már részletezett, egyedi DriveGuard nyírótárcsás védelmi rendszerrel.  A meghajtáshoz 75-100 lóerős traktor szükséges munkaszélességtől függően.

MASSEY FERGUSON DM –F SZÉRIA – PRÉMIUM MELLSŐ FÜGGESZTÉS

Amennyiben nem hátulra akarjuk felkapcsolni a tárcsás kaszát, úgy a Massey Ferguson F (front) szériái kínálnak minőségi alternatívát. Hazánkban a legnépszerűbb típus az FP, amely 6 tárcsás kivitelben érhető el. A frontkaszához kérhető gumihengeres, illetve verőujjas szársértő egyaránt. Attól függően, hogy kérünk-e kondicionálót a gépekhez, a vonóerő igény 75 és 95 lóerő között alakul.

A hatékony munkavégzést segíti a nagy emelési magasság, amellyel még egyenetlen talajon is kiválóan lehet dolgozni. A kategóriában szokatlan nagymértékű oldalirányú billenés a dombos vidéken, oldalakban történő vágásról gondoskodik. A központi királycsapra függesztett szerkezet kiváló talajkövetést biztosít.

Amennyiben feljebb lépünk a csúcskategóriába, úgy a tárcsás kaszák közt találunk rendkívül fejlett, több karon, minden dimenzióban mozogni képes verziót is (FQ). Ez teljes 3D talajkövetésű frontkaszát garantál függetlenül a talajviszonyoktól.

BÉRVÁLLALKOZÓKNAK, NAGY TERÜLETEK ELLÁTÁSÁRA – PILLANGÓ KOMBINÁCIÓ

A leghatékonyabb munkavégzés érdekében, vagy hatalmas területek kezelésére a pillangó kaszakialakítás a legjobb megoldás. A három darab tárcsás kaszából álló gépkapcsolat 2 súlyponti megfogású hátsó, és 1mellső függesztésű egységből épül fel. Típustól függően 8,3 méter, illetve 9,3 méter munkaszélesség érhető el.  A gondos tervezés végett a vonóerő igény alacsonyan tartható, még a legnagyobb verziók esetében is. A teljes pillangó széria hatékony mozgatásához 150 és 200 lóerő teljesítmény közötti erőgépre van szükségünk.

A pillangó kivitel sem nélkülözi az MF két egyedi előnyét: a fentebb már részletezett DriveGuard nyírótárcsás biztosítást, illetve a talajnyomás fokozatmentes beállítását lehetővé tévő Turbolift rendszert. A nagy értékű gépek ISOBUS csatlakozással és hidraulikus kaszamozgatással / szállítási helyzet rögzítéssel vannak ellátva. Mindét hátsó tag egyetlen  hidraulikakörrel mozgatható a gyors táblavégi fordulók érdekében.

A pillangó verzióból létezik behordó szalaggal ellátott verzió is, amely a levágott termény tökéletes rendre való továbbítását eredményezi.

A fentiekben bemutatott gépek mellett még számos egyéb típus érhető el, illetve a részletezett modellekből is választhatunk más munkaszélességű verziót!

Ne habozzon! Amennyiben kaszára van szüksége gondoljon a Massey Fergusonra is!

Kiváló minőségű és ár/érték arányú,prémium gépekkel várjuk hívását.

Központi telefonszám: 0630-613-0122  

vagy érdeklődjön helyi Massey Ferguson márkakereskedőjénél!

Massey Ferguson

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés