Keresés
Close this search box.

Gépesítés

2023-ban a Väderstad 7 milliárd svéd korona forgalmat ért el

A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata a 2023-as pénzügyi évben újabb rekord árbevételt ért el, 7 milliárd svéd koronát (610 millió euró). Ez 25 százalékos forgalomnövekedést jelent a 2022-es pénzügyi évhez képest, ez a pozitív eredmény biztosítja a globális élelmiszertermelés támogatását célzó folyamatos beruházások képességét.

2020 óta a Väderstad forgalma több mint kétszeresére nőtt – a 2020-as pénzügyi évben elért 3,4 milliárd svéd koronáról 7 milliárd koronára. Ugyanakkor az elmúlt évek mind a gazdálkodók, mind a vállalkozások, mind pedig a társadalom egésze számára nehéznek bizonyultak a politikai környezet, az Európa határán dúló háború, az éghajlatváltozás, a magas kamatlábak, a magas nyersanyagárak és az ingadozó gabonaárak miatt.

– A piacot és a gazdák beruházási hajlandóságát különböző tényezők befolyásolják, amelyek nagyrészt tőlünk függetlenek. Ennek ellenére számos piacon növeltük eladásainkat, közülük Észak-Amerika és Nyugat-Európa kiemelkedő. Nagyon örülünk, hogy elértük a 7 milliárd svéd korona árbevételt, mivel az év során nagy volt a kereslet termékeink iránt – mondta Rebecca Nygren, a Väderstad pénzügyi és jogi alelnöke.

Forrás: Väderstad

Az elmúlt sikeres éveket tekintve a Väderstad számára folytatódik a nagyberuházások trendje. A Väderstad összesen 480 millió svéd koronát fektetett be 2023-ban.

Fejlesztésre és bővítésre került sor a Väderstadban található központi gyárban – gyártósor, festő üzem, irodák – valamint egy új ügyfélközpont és irodák építésére került sor az észak-dakotai Wahpetonban található amerikai üzemünkben.

– A megnövekedett értékesítés hozzájárult ahhoz, hogy a pénzügyi eredményeink pozitív irányba mozdultak el a tavalyi évhez képest. Ez azt jelenti, hogy tovább folytathatjuk a telephelyeinken történő beruházásokat, növelhetjük kapacitásunkat és segítsük a gazdálkodókat a fenntartható és hatékony élelmiszertermeléshez szükséges, kiváló minőségű gépeinkkel – mondta Rebecca Nygren.

A 2023-as évben alkalmazottaink száma is nőtt, egy év alatt 2000 főről, 2200-ra.

A Väderstad ezen a héten tette közzé a 2023-as fenntarthatósági jelentését is, amelyben többet olvashat a 2023-as pénzügyi évről, és arról, hogyan dolgozunk továbbra is a fenntartható jövőért.

agrotrend.hu / Väderstad

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés