Keresés
Close this search box.

Hírek

Vasárnap indul a galoppszezon a Kincsem Parkban

Húsvét vasárnap elkezdődik az idei galoppszezon a Kincsem Parkban a hagyományos kapunyitó versenynappal. A világ leggyorsabb lovai, az angol telivérek négy hónapos téli szünetet követően állnak ismét starthoz hazánk egyetlen lóversenypályáján.

Szotyori Nagy Ádám, a létesítmény ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta, hogy galopp-, agár- és ügető szakágban állnak rajthoz a versenyzők a Kincsem Parkban. A szezon első napján nyolc futam indul és a galoppal kezdenek.

Kiemelte, hogy a hároméves lovak legnagyobb eseménye a Derby.

Mint mondta, két nemzetközi versenynap is lesz a szezonban: az egyik a Donau Derby augusztus 4-én, a másik pedig a fő verseny, a Kincsem Díj szeptember 8-án. Tavaly Angliából is érkezett versenyző, ez is mutatja, hogy emelkedik a verseny színvonala – tette hozzá.

Forrás: Flickr

Idén is várnak nemzetközi résztvevőket a szomszédos országokból: Szlovákiából, Csehországból, Németországból és Angliából – mondta.

Szotyori Nagy Ádám az idei szezonban augusztus 4-én először megrendezésre kerülő osztrák Donau Derby versenyről beszélt, amelyet hatalmas sportdiplomáciai sikernek nevezett. Mint mondta, „Közép-Kelet Európában az elmúlt 150 évben ez a verseny volt a teniszben a Wimbledon”.

Az ügyvezető igazgató felidézte, hogy a napokban volt a Kincsem nevű magyar versenyló születésének 150. évfordulója, amelynek ünneplése végigkíséri az egész évet.

Kiemelte: hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) emlékérmét bocsátott ki Kincsem születésének 150. évfordulójára, 3 ezer, illetve 15 ezer forintos értékben. Mint mondta, a csodakanca 54 versenyen indult és ugyanennyi futamot nyert, ami utánozhatatlan, ezért a Kincsem Park is a ló nevét viseli.

Hangsúlyozta, hogy idén vannak fejlesztések és újdonságok: ilyenek a gyeppályás versenyek, amelyek a szezon első napjától lesznek. Ez lehetőséget ad a versenyzőknek és a lovaknak, hogy ne csak szintetikus, homokos pályán, hanem gyepen is kipróbálhassák magukat és hozzászokjanak a talajhoz.

Kiemelte, hogy az infrastruktúrának és a kiváló talajnak köszönhetően Közép-Kelet-Európában a legjobb pálya a Kincsem Parkban található.

Arról is beszélt, hogy a futtatási kedv növelése érdekében folyamatos akciókkal próbálják a futtatókat, tulajdonosokat segíteni, a költségeket csökkenteni, abban reménykedve, hogy ezáltal a lólétszám és ezzel egyidejűleg a színvonal is növekedni fog valamint a fogadási kedv is javul.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Szotyori Nagy Ádám kiemelte, hogy a lóversenyek mellett egész tavasszal és nyáron különböző tematikájú rendezvényekkel is várják a látogatókat, figyelembe véve a szórakoztatást és a sportszakmai szempontokat egyaránt.

Elmondta, hogy a koronavírus-járvány óta folyamatosan emelkedik a nézőszám, ami annak köszönhető, hogy egyre népszerűbbek a lóversenyek: többek között a fogadások, valamint az egyéb programok, fesztiválok és gyerekprogramok is vonzzák a közönséget.

Mint mondta, most vasárnap és a kiemelt eseményeken is ingyenes lesz a belépő a Kincsem Parkba.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés