Hírek

Az Élelmiszermentő Központ második alkalommal segít rászoruló családokon

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének tagjai, országszerte több száz rászoruló család még a húsvéti ünnep előtt megkapja azokat az élelmiszercsomagokat, amelyek tartalmát hazai cégek ajánlották fel – hangzott el Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videóbejegyzésben.

Az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ második adománygyűjtő akcióját indította útjára – mondta Nagy Réka műsorvezető, jótékonysági nagykövet.

Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára azt mondta, 2022-ben azzal a céllal hozták létre az Élelmiszermentő Központot, hogy az élelmiszerláncok és rászorulók között gyorsítsák és egyszerűsítsék azt az utat, ahogy az élelmiszer eljut hozzájuk. Hangsúlyozta: ezzel csökkenteni tudjuk a kereskedelemben keletkező élelmiszerhulladékot.

Forrás: pixabay.com

Kitért arra is, hogy 2023 karácsonyán tartották az első ilyen akciót, amikor rászorulóknak gyűjtöttek. Most itt, húsvétkor a második ilyen akciót készítették elő.

Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke a videóban úgy fogalmazott: a látássérült emberek között is vannak olyanok, akiknek anyagi nehézséget okoz a húsvéti ünnepekre való készülődés, ezért a szövetség nagy örömmel fogadta az Élelmiszermentő Központ élelmiszercsomag-felajánlását.

A felajánlott csomagokat a szövetség 21 tagegyesülete fogja szétosztani a rászoruló emberek között – ismertette a Nagy Sándor a videóbejegyzésben.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés