Keresés
Close this search box.

Hírek

Új nemzeti ünneppé nőtte ki magát a Magyarok Kenyere program

Mára az agrárium nemzetstratégiai ágazattá vált, a szereplői közötti összefogás pedig kulcsfontosságú – jelentette ki Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium, nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Magyarok Kenyere program Kárpát-medencei Adományozó Ünnepségén.

A helyettes államtitkár kiemelte, a Magyarok Kenyere program fő üzenete az, hogy a magyarságon belül mindig, minden körülmények között számíthatunk egymásra: a gazdák a kormányra, a fogyasztók a gazdálkodókra, a városok a vidékre, a határon túli magyar családok az anyaországra.

Emlékeztetett arra, hogy a program során adományozott termény mennyisége több mint egy évtized alatt megszázszorozódott. Így a Kárpát-medencei gazdatársadalom összefogásával az egyik legjelentősebb, legszélesebb tömegeket megmozgató, nemzeti szintű karitatív kezdeményezéssé terebélyesedett a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program – tette hozzá

Ökrös Oszkár hangsúlyozta, hogy a Magyarok Kenyere program egy bő évtized alatt új nemzeti ünneppé nőtte ki magát: az önzetlen segítőkészség, a nemzeti összetartozás alulról szerveződő ünnepévé. Arra mutat szép példát, hogy a magyarságban töretlenül jelen van az összetartozás elemi érzése, amely ebben a programban is felszínre törhet- fűzte hozzá.

A helyettes államtitkár arra is kitért, hogy a magyar gazdaság egyre jobb teljesítményének köszönhetően egyre több fordítható a határon túli magyarság, benne az agrárvállalkozások anyagi támogatására, ezzel a szülőföldön maradás segítésére.  Példaként említette, hogy a jövő év elején elindulhatnak az új agrár- és vidékfejlesztési pályázatok, amelyeken keresztül csaknem 2900 milliárd forintnyi forrás áll a gazdálkodók rendelkezésére.

(Nyitókép: Lévai Zsolt/NAK)

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés