Hírek

A Kormány és a FAO közös ösztöndíjprogramja hozzájárul a fejlődő országok fenntartható fejlődéséhez és az elvándorlás csökkentéséhez

Újabb tizennégy ország tizenhét diákja kezdte meg tanulmányait Magyarországon a Magyar Kormány és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének (FAO) közös ösztöndíjprogramja keretében, amely 2008 óta biztosít képzést a fejlődő országok fiatal agrár- és élelmezési szakembereinek.

2023. november 10-én került megrendezésre a FAO és Magyar Kormány közös ösztöndíjprogramjában idén felvett hallgatók fogadása, amelyen 14 ország tizenhét diákja képviseltette magát.

Forrás: Agrárminisztérium

Dr. Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára szerint az ösztöndíjprogrammal a Magyar Kormány azt szeretné elősegíteni, hogy a jól képzett diplomás munkaerő hozzájáruljon a fejlődő országok fenntartható fejlődéséhez és így az elvándorlás csökkentéséhez, emellett a program a szakmai, kulturális és gazdasági kapcsolatokat is fejleszti a résztvevő országok között. A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem naprakész, jól hasznosítható információkat ad át a fejlődő országok vízgazdálkodásával kapcsolatban és olyan biotechnológusokat képez, akik felkészültek a legújabb módszerek növénytermesztési, kertészeti és állattenyésztési alkalmazására és azok gyakorlati bevezetésének irányítására.

Forrás: Agrárminisztérium

A megnyitón Victoria Kalinin, a FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Iroda kommunikációs munkatársa is köszöntötte a diákokat, majd az Agrárminisztérium érintett szakfőosztályai mutatták be a kormányzati munka releváns területeit az új ösztöndíjasoknak.

A program kezdete óta 47 ország közel 400 hallgatója kapott ösztöndíj-lehetőséget magyar agráregyetemekre. A program 2024 szeptemberében is folytatódik, a jelentkezési határidő minden év február 28-a.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés