Keresés
Close this search box.

Hírek

Révész Máriusz: megtévesztő levelet küldtek cégeknek a népegészségügyi termékadó felajánlásával kapcsolatban

Megtévesztő levelet küldtek cégeknek a népegészségügyi termékadó felajánlásával kapcsolatban – közölte az aktív Magyarországért felelős államtitkár szombaton az MTI-vel.

Révész Máriusz tájékoztatása szerint a magyarországi cégek 2023 augusztusától ajánlhatják fel a népegészségügyi termékadó (NETA) 10 százalékát a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárságának aktív és egészséges életmódot ösztönző programjaira.

Fotó: Pixabay

A források megfelelő felhasználása, az átláthatóság és a szakmai hitelesség érdekében a szabadidősport és az egészségügy köztiszteletben álló szakembereiből felállt Netabölcsek Tanácsa minden támogatást véleményez, jóváhagy – tette hozzá.

Az államtitkár közölte: az elmúlt napokban több cég jelezte, hogy egy ezzel a gyakorlattal ellentétes tartalmú levelet kapott a Nemzetközi Teqball Szövetségtől. Ebben a levélben azt a látszatot keltik, hogy ha a cégek a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely miniszternek küldenek egy nyilatkozatot, akkor a támogatásukat a teqball sportág fejlesztésére fordítják.

A levélről a miniszter, az aktív Magyarországért felelős államtitkár és a Magyar Teqball Szövetség sem tudott.

Révész Máriusz felhívta a figyelmet arra, hogy a levél tartalma nem felel meg a valóságnak, a NETA-programban kizárólag a tanács álláspontja alapján elismert kezdeményezés kaphat támogatást.

Közölte, hogy a sportszövetség nem nyújtott be szakmai programot, így ilyen javaslat nem volt a Netabölcsek Tanácsa előtt.

A tanács eddig olyan programokról rendelkezett, mint a háziorvosok továbbképzését magába foglaló Mozgás receptre!, a gyerekek és fiatalkorúak okostelefon-függőségén segíteni vágyó Mozdulj a netről a valóságra!, vagy a mozgás újrakezdését támogató Mozdulnék elnevezésű projektek – ismertette.

A valódi NETA-programokról az aktivmagyarorszag.neta.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés