Keresés
Close this search box.

Hírek

Ismét drágulnak a benzinkutak

Péntektől a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik. A benziné 3, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 4 forinttal lesz magasabb literenként.

A héten pénteken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik – tájékoztatott erről a holtankoljak.hu.

ELŐBBI BRUTTÓ 3 FORINTTAL, MÍG AZ UTÓBBI BRUTTÓ 4 FORINTTAL LESZ MAGASABB.

Az aktuális átlagárakat figyelembe véve, amennyiben a kutakon is megjelenik a fenti változás, az alábbi átlagárakon tankolhatunk literenként péntektől:

  • a 95-ös benzinért 581,
  • a gázolajért 614 forintot kell majd fizetni.

„Az üzemanyagpiac nyugodt és kiegyensúlyozott, nincsenek ellátási problémák. Ahogy teljesen beépül a jövedékiadó-emelés az árakba is, egy rendezett időszak következik” – összegezte korábban az Indexnek a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az üzemanyagpiaci helyzetet. Mint ismert, decemberben a Mol-csoport az Index hasábjain jelentette be, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesíti a jövedékiadó-emelést.

Forrás: pixabay.com

Az első emelésre január elsején került sor, a másodikra pedig hétfőn, január 15-én lehet számítani. Mindkét esetben nagyjából 20-20 forinttal. Érdemes arra is kitérni, hogy az első emelés következtében

A MOL-CSOPORT LÉPÉSÉNEK PIACFORMÁLÓ HATÁSA VOLT, A PIACI SZEREPLŐK KÖVETTÉK AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB VÁLLALATÁT AZ ÁRAZÁSBAN.

Bár január 15-én beépítik a kiskereskedelmi árakba a jövedéki adó másik felét is, ezzel együtt is jóval olcsóbb lesz az üzemanyag, mint pár hónappal ezelőtt.

Korábban kilengéseket tapasztalhattunk a Brent típusú olaj árának alakulásában a héten, hiszen járt 80 dollár közelében is, de lecsökkent egészen 76 dollárig. De a hét eleji és a mostani állapotot figyelembe véve a változás mértéke elenyésző, ugyanis az aktuális ár 78 dollár – összegezte a holtankoljak.hu.

agrotrend.hu / index.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés