Keresés
Close this search box.

Hírek

Halakat telepítettek a Velencei-tóba

Erőteljes lépésekkel folytatódik a haltelepítés a Velencei-tónál annak érdekében, hogy a vízterület visszanyerje régi hírnevét.

Forrás: pxhere.com

Az előzetesen tervezett – és a FEOL felületén előre beharangozott – 600-800 kilogramm helyett végül 1075 kg tüskéshátú került február 26-án, hétfőn új élőhelyére a dinnyési hullámtörőnél – jelezte a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége. A tóba került süllők többsége, nagyjából 650 kg mennyiség extra méretű, 4-10 kg közötti, tejes és ikrás példány, míg kisebb részük növendék korosztályú, 70 dekagrammos átlagtömegű és 30-45 cm közötti hosszúságú ragadozó volt.

A szövetség abban bízik, hogy a kihelyezett halak gyorsan megtalálják helyüket új, egyre kedvezőbb – hétfőn este már 135 cm vízállású – élőhelyükön és a kora tavaszi időjárási körülmények között hamar rálelnek párjaikra, majd sikeresen szaporodni is tudnak az ívóhelyeken. Ennek növelése érdekében és kísérleti jelleggel a héten a tervezett helyszíneken úgynevezett süllőfészkek is kerülnek a vízbe. A program hamarosan folytatódik, rövidesen több tonna balint, csukát, compót és háromnyaras pontyot szállítanak és telepítenek a Velencei-tóba.

agrotrend.hu / feol.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés