Hírek

Tiszaugnál tart a tiszai árhullám csúcsa

A Tisza árhulláma hétfőn Szolnoknál 738 centiméterrel tetőzött, jelenleg Tiszaugnál tart az árhullám csúcsa – közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) kedden kora délután a honlapján.

A Tisza árhulláma tegnap Szolnoknál 738 centiméterrel tetőzött,  737-738 centiméteren állt a vízállás, összesen 25 órán keresztül – írták.

Forrás: pxhere.com

A Kiskörei vízlépcsőnél hétfőn 16 órakor – Kisköre-felső vízmércén mért 724 centiméteres vízállásnál – megkezdték a duzzasztást. Az alvízi folyószakaszon az apadás mértékét a vízlépcső üzemrendje befolyásolja – tudatta az igazgatóság.

A vízállások kedd reggel 7 órakor Tiszafürednél 636 centiméter, apadó, Kisköre-alsónál 701 centiméter, apadó, Tiszaroffnál 750 centiméter, apadó, Szolnoknál 734 centiméter, apadó, Martfűnél 657 centiméter, apadó, Tiszaugnál pedig 561 centiméter, tetőző – sorolták.

A Kötivizig hétfőn 18 órától elsőfokúra csökkentette a készültséget Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között. Az igazgatóság továbbra is nappali figyelőszolgálatot lát el a Tisza mentén Kiskörétől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon – áll a vízügyi igazgatóság közleményében.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook