Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Az egységes kérelmek kétharmadát idén is a kamara segítségével adták be a gazdák

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdász tanácsadói idén is tevékenyen közreműködtek az egységes kérelmek beadásában: a jogvesztő határidőig, június 10-ig országosan beadott 159 551 kérelem több mint 65 százalékának, 104 477 kérelemnek a benyújtásában segítettek a NAK szakemberei.

Az agrárkamara MTI-nek küldött szerdai tájékoztatása szerint az uniós Közös Agrárpolitika idén is jelentősen változott, egyre több adminisztrációs feladattal jár az uniós agrártámogatások lehívása. Ez befolyásolta az egységes kérelmek beadását is. A NAK azért, hogy tagjait hatékonyan tudja támogatni, közel 170 fővel bővítette falugazdász-hálózatát, így mintegy 700 falugazdász tanácsadó segítette az egységes kérelmek benyújtását – írták.

Az egységes kérelmek beadási időszaka április 10-én indult, amelynek keretében 44 támogatási jogcímre, intézkedésre lehetett támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. A kamara közreműködésével beadott kérelmek közel 1,65 millió hektárt fednek le. A 2024. június 10-i határidő jogvesztő, így az azt követően beadott egységes kérelmeket érdemi vizsgálat nélkül visszautasítják – közölte a NAK.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés