Keresés
Close this search box.

Hírek

A jelentkezés elindult, pályázat a hulladék felszámolására

Már jelentkezhetnek a települési önkormányzatok, civil és gazdálkodó szervezetek, valamint egyházi jogi személyek az Energiaügyi Minisztérium által meghirdetett pályázatra, melynek célja, hogy elősegítse a jogellenesen elhelyezett vagy elhagyott hulladékok felszámolását és támogassa az illegális hulladéklerakás megelőzésére szolgáló ingatlanvédelmi rendszerek kiépítését.

Forrás: pixino.com

Az évtizedek alatt összegyűlt illegálisan lerakott hulladék felszámolása állami és önkormányzati együttműködéssel 2020 júliusában kezdődött meg a Tisztítsuk meg az Országot! program meghirdetésével, ebben 474 pályázat támogatásával több mint 165 ezer tonna illegálisan lerakott hulladékot számoltak fel. Emellett az illegális hulladék elhelyezés helyszínének beazonosítását a HulladékRadar applikáció is segíti, melyet eddig már több, mint 31 ezer felhasználó töltött le – olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében.

A Tisztítsuk meg az Országot! II. pályázat keretében települési önkormányzatok, magyarországi székhellyel rendelkező civil és gazdálkodó szervezetek, valamint egyházi jogi személyek igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást az elhagyott hulladék felszámolására, ingatlanvédelmi eszközök beszerzésére és a projekt menedzsmenttel összefüggő feladatok ellátásra. Ingatlanvédelmi eszközök és rendszerek kiépítésére, bővítésére az önkormányzatok és az egyházi jogi személyek pályázhatnak, ők a megítélt támogatás legfeljebb 40 százalékát fordíthatják erre a célra.

A maximálisan igényelhető támogatási összeg az önkormányzatok esetében 75 millió, az egyházi jogi személyek esetében 50 millió, a civil szervezetek esetében 35 millió, a gazdálkodó szervezetek esetében 30 millió forint. A pályázatokat kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani március 27-én éjfélig. További információk a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. weboldalán érhetőek el.

Természeti kincseink ismerete és védelme a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expón is a kiemelt témák közé tartozott. A hulladékgazdálkodással kapcsolatban számos értékes előadás és innovatív megoldás hangzott el a rendezvényen.

agrotrend.hu / Greendex

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés