Hírek

Elérhető az új STÉ kalkulátor az agrárpályázatokhoz

A NAK honlapján elérhető kalkulátor az új KAP Stratégiai Terv alapján a 2023-2027 közötti időszakra szóló támogatásokra vonatkozó STÉ számításához használható.

Forrás: pixino.com

Ide kattintva elérhető a kalkulátor az új KAP Stratégiai Terv alapján a 2023-2027 közötti időszakra szóló támogatásokra vonatkozó STÉ (standard termelési érték) számításához használható.

Figyelem! A pályázatoknál a mezőgazdasági termelő tevékenységből származó üzemméret megállapítása nem egy adott pillanatra, hanem az érintett pályázati felhívásban rögzített időszakra (12 hónapra) vonatkozó számítással történik. Ezen számítás során az egységes területalapú támogatási kérelemben (a továbbiakban: EK) szereplő területek adatai, a „Kormányhivatal igazolása a mezőgazdasági tevékenységgel hasznosított területadatokról” (amely tartalmazza egyes EK adatok pontosítását és az EK kérelemmel be nem jelentett területek adatait) formanyomtatványon rögzített területadatok, az ENAR rendszerben megjelenő állatállomány (a szarvasmarha, a juh és a kecske éves átlagos létszámának meghatározásához), valamint az egyéb állatfajok esetében a „Hatósági állatorvos igazolása az éves átlagos állatlétszám igazolásához” formanyomtatványon rögzített adatok alapján történik.

Figyelem! Az értékek 348,93 forint/euró árfolyammal kalkuláltak. Állattenyésztés esetében nem a pillanatnyi létszámot vagy a férőhelyek számát, hanem az éves átlaglétszámot kell megadni.

agrotrend.hu / FruitVeb

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés