Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Szántóföld

Meghosszabbították egy géntechnológiával módosított olajrepce forgalomba hozatali engedélyét

Megjelent a Bizottság (EU) 2023/416 végrehajtási határozata a géntechnológiával módosított MON 94100 (MON-941ØØ-2) olajrepcét tartalmazó, abból álló vagy abból előállított termékek forgalomba hozatalának az 1829/2003/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet szerinti engedélyezéséről.

2020-ban az egyesült államokbeli székhelyű Bayer CropScience LP nevében eljáró, belgiumi székhelyű Bayer Agriculture BV kérelmet nyújtott be az illetékes holland nemzeti hatósághoz a géntechnológiával módosított MON 94100 olajrepcét tartalmazó, abból álló vagy abból előállított élelmiszerek, élelmiszer-összetevők és takarmányok forgalomba hozatalára vonatkozóan (a továbbiakban: a kérelem) – írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kérelem kiterjedt továbbá a géntechnológiával módosított MON 94100 olajrepcét tartalmazó vagy abból álló termékeknek a termesztéstől eltérő felhasználás céljából, nem élelmiszerként vagy takarmányként történő forgalomba hozatalára is.

Fotó: wikimedia

A Bizottság az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság szakvéleménye alapján jóváhagyta az említett termék engedélyének 10 évvel való meghosszabbítását.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés