Keresés
Close this search box.

Szántóföld

Kímélnünk kell termőföldünk talaját!

A Talajmegújító Gazdák Egyesülete januári rendezvényén, melyen többek között az Agrárminisztérium is képviseltette magát természetesen a talaj védelmének fontossága, a talajok regenerálásának lehetőségeinek bemutatása volt fókuszban.

A rendezvénnyel kapcsolatos tájékoztatójukban rávilágítanak arra, hogy az elmúlt évtizedekben az egyre intenzívebbé váló nagyipari gazdálkodás – munkagéphasználat, növényvédőszer- és műtrágyahasználat, nagyteljesítményű hibrid fajták vetése – során nem kapott kellő figyelmet talajaink teherbíró képessége és állapota, ez pedig komoly minőségi és mennyiségi talajpusztulást okozott.

Forrás: pxhere.com

A folyamatok felismerésének és megállításának fontossága az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap a világon, így hazánkban is. Ennek megfelelően a talajállapot javítása és a vízmegtartó képesség növelése érdekében az új Közös Agrárpolitika minden korábbinál több eszközzel támogatja a termelők elkötelezettségét talajaik védelmére, a talajok egészségére vonatkozóan is. Fontos ez, hiszen a talajegészség alapvető hatással van az előállított élelmiszerek beltartalmi értékére, így a talajegészség végső soron az életminőséget is befolyásolja.

A teljes cikk az alábbi linken érhető el:

https://kormany.hu/hirek/kiemelt-cel-a-talajallapot-javitasa

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés