Keresés
Close this search box.

Kertészet

Talajoltás a nagyobb hozam érdekében

A megfelelő talajoltás javítja a talaj szerkezetét és tápanyagellátását, amely nagy mértékben növelheti a termények hozamát. A lazított talaj segíti a növények gyökérzetét jobban elterjeszteni, így hatékonyabban tudnak tápanyagokhoz és vízhez jutni.

A talajoltás segíti a megfelelő magágy kialakítását is, mivel javítja a talaj szerkezetét, vízmegtartó képességét, ami különösen fontos a vetés vagy ültetés előtt. Egy egészséges szerkezetű, élő talajba könnyebb jól elvetni a vetőmagokat és palántákat, amelynek pozitív hatása lehet a növények csírázására és fejlődésére.

A probiotikus talajoltás során a cél az, hogy hasznos mikroorganizmusokat juttassunk a talajba, amelyek támogathatják a talajbiológiai aktivitást és a növények egészségét. Ezen mikroorganizmusok serkentik a növények növekedését, és gondoskodnak a számukra felvehető tápanyagokról, például nitrogénről, foszforról, káliumról és mikroelemekről.

A feljavított talaj mikroflóra védelmet nyújthat a kórokozó gombákkal szemben, száraz időszakokban fokozzák a növények aszálytűrését, elősegítik a talaj szerkezetének javítását poliszacharidok képzésével és optimalizálják a vízháztartást. Ezen túlmenően részt vesznek a növények ellenállóképességének javításában segítve azokat a környezeti stresszforrásokkal szemben, mint például az aszály, a fagy, vagy a vízborítás.

Greenman Agro egy hatékony talajoltásra is ajánlott készítmény, mely javítja a talaj minőségét, növeli a talajélet aktivitását és támogatja a humuszképződést. Felhasználásra kész, élő, aktív, természetes mikroorganizmusokat tartalmaz koncentrátum formájában, amelyet csak hígítani kell felhasználás előtt. A mikróbák nem szárított, liofilizált, inaktív formában vannak jelen a készítményben, így hatékonyságuk garantálható. Nem tartalmaz genetikailag módosított összetevőket. Minden szántóföldi és kertészeti kultúrnövényhez alkalmazható.

Greenman Agro használata AÖP +2 pontért!
Szántóterületek és ültetvények legalább 50%-án mikrobiológiai készítmények alkalmazása vetés előtt, illetve vetéssel egymenetben kijuttatva és a talajba dolgozva, illetve szármaradványokra kijuttatva, majd azokat a talajba keverve 2 pontot ér, mely így sikeres pályázatnak minősül és igénybe vehető a támogatás! További információ: https://agrookologiaiprogram.hu/

A Greenman Agro mikrobiológiai készítmény hatásai:

  • A talajok biológiai, kémiai és fizikai állapotának javítása.
  • Talajok mikroflórájának helyreállítása; talaj vitalitás, biológiai aktivitás fokozása.
  • Talajszerkezet javulása-morzsalékosodás, kedvezőbb vízgazdálkodás, kevesebb talajmunka.
  • Tápanyagok megőrzése, szerves anyagok lebontása, átalakítása.
  • A mikro és makro elemek feltáródásának elősegítése.
  • Káros mikroorganizmusok, rothasztó folyamatok visszaszorítása.
  • Növekvő biodiverzitás, a kedvezőbb feltételeknek köszönhetően.

 

agrotrend.hu / Greenman Kft.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés