Keresés
Close this search box.

Kertészet

Intenzív cseresznye metszésbemutató – Agárd, szeptember 29. péntek

 

Szeptember 29-én Agárdon Intenzív cseresznye metszésbemutatóra, workshopra invitáljuk a kedves érdeklődőket Fülöp Péter kertjében.

A kert különlegessége, hogy 4,5m×2 m térállású 4 éves ültetvényről van szó, aminek fajtasora Gisela 6 és Maxma 14 alanyra vannak oltva. A területen a következő fajták találhatóak meg: Sweet Early, Sweet Ariana, Sweet Gabriel, Bordia, Regina. A fákon karcsú orsó koronaforma lett kialakítva – írta ajánlójában a FruitVeB.

A metszésbemutatót Peter Hilsendegen, az Oppenheimi Gyümölcstermesztési Kutató és Szaktanácsadó Központ igazgatója tartja majd.

Fotó: fruitveb.hu

A területen ez lesz az első komolyabb beavatkozás, ugyanis 4 év után el kell kezdeni a termőrészek cseréjét.

A workshop keretein belül minden látogató magával hozhatja metszőollóját, és gyakorlatban is kipróbálhatja, hogy az egyes fajták között hogyan kell különbséget tenni metszéssel, hogy az adott fajta a klíma és a terület adottságaihoz igazodni tudjon.

A részvétel díja 17.000 Ft + Áfa.

Szeretnéd, ha a munkásaid is begyakorolják, megértsék a metszés elméletét? Kihagyhatatlan alkalom, hogy első kézből Peter Hilsendegen-től tudja megtanulni, illetve begyakorolni a metszés fortélyait.

Ha magaddal hozod, kedvezményes áron, +6500 Ft + Áfáért vehet részt workshopon. Egy részvételi díjhoz két darab kedvezményes részvételt lehet kérni.

Hogy szakszerűen megértsük külföldi szaktanácsadónk minden gondolatát, Báderné Barakonyi Enikő segít a fordításban.

A rendezvényen korlátozott létszámú, max. 25 fő vehet részt.

A rendezvényen kávét, és kis harapnivalót is biztosítanak.

Regisztrálni a teszesz@gmail.com e-mail címen, illetve a +36 20 434 7390 telefonszámon lehetséges

agrotrend.hu/ FruitVeB

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés