Szeptember 29-én intenzív cseresznye metszésbemutatóra, workshopra invitálja az érdeklődőket Tész-Ész Nonprofit Kft. A bemutató Agárdon, Fülöp Péter kertjében lesz.

A kert különlegessége, hogy 4,5 m×2 m térállású 4 éves ültetvényről van szó, aminek fajtasora Gisela 6 és Maxma 14 alanyra vannak oltva. A területen a következő fajták találhatóak meg: Sweet Early, Sweet Ariana, Sweet Gabriel, Bordia, Regina. A fákon karcsú orsó koronaforma lett kialakítva.

A metszésbemutatót Peter Hilsendegen, az Oppenheimi Gyümölcstermesztési Kutató és Szaktanácsadó Központ igazgatója tartja majd. A területen ez lesz az első komolyabb beavatkozás, ugyanis 4 év után el kell kezdeni a termőrészek cseréjét.

A workshop keretein belül minden látogató magával hozhatja metszőollóját, és gyakorlatban is kipróbálhatja, hogy az egyes fajták között hogyan kell különbséget tenni metszéssel, hogy az adott fajta a klíma és a terület adottságaihoz igazodni tudjon.

A részvétel díja 17.000 Ft + Áfa.

Szeretné, ha a munkásaid is begyakorolják, megértsék a metszés elméletét? Kihagyhatatlan alkalom, hogy első kézből Peter Hilsendegen-től tudja megtanulni, illetve begyakorolni a metszés fortélyait. Ha magaddal hozod, kedvezményes áron, +6500 Ft + Áfáért vehet részt workshopunkon. Egy részvételi díjhoz két darab kedvezményes részvételt lehet kérni.
Hogy szakszerűen megértsék külföldi szaktanácsadónk minden gondolatát, Báderné Barakonyi Enikő segít nekünk a fordításban.

A rendezvényen korlátozott létszámú, max. 25 fő vehet részt.

A rendezvényen kávét, és kis harapnivaló biztosítanak a szervezők.

Regisztrálni a teszesz@gmail.com e-mail címen, illetve a +36 20 434 7390 telefonszámon lehet.

A helyszín koordinátái

Tész-Ész Nonprofit Kft.
1111 Budapest, Lágymányosi utca 12. fszt. 2.
adószám: 14381265-2-43
http://kerteszportal.hu
https://www.facebook.com/kerteszportal

agrotrend.hu / FruitVeB